Το συναντάμε πιο συχνά στην αρχή κάποιου διαδρόμου ή σε κάποιο χολ ή κουζίνα. Είναι περάσματα χωρίς πόρτα. Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε ως έχει και να περνάει απαρατήρητο και σίγουρα κανείς
δεν θα μας έκρινε αρνητικά γι΄αυτό αλλά με σύμμαχο την φαντασία οι επιλογές είναι πάντα απεριόριστες. Δείτε μερικές φωτογραφίες διακοσμητών που σκέφτηκαν και ιδιοκτητών που τόλμησαν.

Μπορείτε να τοποθετήσετε στον λαμπά του περάσματος διαφορετικό υλικό όπως μέταλλο ή γυαλί.

 

 

2. Επίσης μια καλή ιδέα και σίγουρα η πιο οικονομική είναι να δημιουργήσουμε διαφορές με χρωματισμούς. Ο μπογιατζής πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός ώστε τα κοψίματα του χρώματος να είναι ίσια. Δεν είναι τόσο εύκολο για κάποιον αρχάριο τεχνίτη αλλά με έναν έμπειρο θα έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα στολίδι του χώρου μας.

   

  

3. Έξυπνο και εξίσου οικονομικό είναι φτιάξουμε έναν καμβά διαφορετικού χρώματος, στο μέγεθος του ανοίγματος αλλά να υπολογιστεί πως θα τοποθετηθεί έκκεντρα οπότε πρέπει το κάδρο να είναι κομμένο στο σημείο που κλείνει το πέρασμα. Δείτε ακριβώς τι εννοούμε στην παρακάτω φωτογραφία.

4. Αν δεν περνούν καλώδια πάνω από το πρέκι του περάσματος (πράγμα που το συναντάμε λίγο σπάνια) κάντε ένα μερεμέτι και μεγαλώστε σε ύψος την πόρτα. Θα δείχνει πιο εντυπωσιακή. Θα προτείναμε να αφήσετε γύρω στους 20 πόντους του πρεκιού για να μοιάζει με πόρτα και όχι απλά με δύο τοίχους. Προσοχή για να είναι ασφαλές το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να το κάνει ειδικός (π.χ. χτίστης) καθώς θα χρειαστεί τσιμεντένιο πρέκι.

5. Φωτιστέ τους λαμπάδες του περάσματος είτε με σποτ που κατευθύνουν την δεσμίδα του φωτός είτε τοποθετώντας αμμοβολημένο  plexi glass στον λαμπά όπου πίσω από αυτό θα έχει μπει ταινία led.

 

source – πηγή

homie.gr