Το σπίτι της διάσημης ζωγράφου Frida Kahlo, είναι πλέον και διαδικτυακά ανοιχτό, σε όσους επιθυμούν να το “περπατήσουν”.

Η Frida Kahlo ( 1907 – 1954) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεξικό και συγκεκριμένα στο Coyoacán. Είναι πασίγνωστη ζωγράφος του ρεύματος του Ρεαλισμού, Υπερρεαλισμού και του Συμβολισμού. Τα έργα της περιλαμβάνουν προσωπογραφίες και αυτοπροσωπογραφίες, περιγραφές συναισθημάτων και εμπειριών από την ίδια της την ζωή. Επιπλέον Επηρεάστηκε από την καθημερινότητα της ζωής και την κουλτούρα του Mexico City. Μέσα από τα έργα της θα δούμε να περιγράφεται ο πόνος και οι δυσκολίες που συνάντησε στην ζωή της, τα 47 χρόνια που έζησε. Τη ζωή της σημάδεψε ένα ατύχημα στα 18 της χρόνια, το οποίο την άφησε παράλυτη. Επιπροσθέτως η δυσκολία της να κάνει παιδιά ήταν ακόμη ένα γεγονός που της στοίχισε και την επηρέασε μετέπειτα στις δημιουργίες της. Πέθανε από βρογχοπνευμονία.

Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε μετά τον θάνατο της. Κριτικοί και ιστορικοί τέχνης ανακάλυψαν και εκθείασαν τα έργα της, αν και όσο ζούσε είχε τρεις προσωπικές εκθέσεις στο βιογραφικό της. Επίσης, η φιγούρα της Frida Kahlo είναι συνυφασμένη με τον φεμινισμό, καθώς θεωρείται σύμβολο της ασυμβίβαστης γυναικείας μορφής και της γυναικείας δυναμικότητας.

Πλέον έχουμε την δυνατότητα να περιηγηθούμε στο σπίτι της διάσημης καλλιτέχνιδας μέσω virtual tour χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουμε ως Mexico!

Πατήστε στο παρακάτω link για να μπείτε στο site του μουσείου και να περιηγηθείτε στο διάσημο Casa Azul.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr