Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί τέτοια σύμβολα – σημάδια και κανείς από εμάς δεν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία! Τους καλοκαιρινούς μήνες που οι περισσότεροι έστω και τα Σαββατοκύριακα πεταγόμαστε σε κάποιον προορισμό βρίσκουν χρόνο οι επίδοξοι ληστές να μπουν στα σπίτια.


Το κόλπο που έκαναν και κάνουν οι κλέφτες για να δουν αν ένα σπίτι κατοικείται είναι το εξής. Επισκέπτονται μια μονοκατοικία και πάνε στον μετρητή της ΔΕΗ και κατεβάζουν το ρεύμα. Την επόμενη μέρα ή νύχτα περνούν ξανά και τσεκάρουν αν κάποιος έχει επαναφέρει το ρεύμα. Στην περίπτωση που το βρουν όπως το άφησαν (δηλαδή να μην έχει ρεύμα το σπίτι) τότε είναι και η απόδειξη πως το σπίτι δεν κατοικείται το συγκεκριμένο διάστημα! Όμως η “μόδα άλλαξε” , η οποία έρχεται από το εξωτερικό, 
πλέον βάζουν σύμβολα στα κουδούνια ή στην πόρτα ώστε να μπορούν να “συνεννοηθούν” οι κλέφτες για το που μπορούν να διαρρήξουν ή αν πρέπει και άλλα… Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει έναν μυστικό κώδικα που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να “μπουκάρουν” σε ένα σπίτι.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr