Ο χώρος είναι πολύτιμος. Στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι και πολύ ακριβός. Τα μικρά σπίτια πληθαίνουν στις μεγάλες οικονομικές πόλεις και οι επιστήμονες ψάχνουν τρόπους να “κλέβουμε” χώρο.

Μια εταιρία που απ’ ότι φαίνεται θα πρωταγωνιστήσει στο εγγύς μέλλον στο κομμάτι της ρομποτικής κατοικιών κατασκευάζει μετακινούμενα έπιπλα. Αν δεν εντυπωσιαστήκατε μάλλον δεν καταλάβατε τι ακριβώς εννοούμε.

Η εταιρία ονομάζεται ORI (Robotic interiors) και ο ιδρυτής της ονομάζεται Hasier Larrea. Θα τον συμπαθήσετε πολύ περισσότερο μόλις δείτε τι ακριβώς κάνει.

Όταν λέμε μετακινούμενα έπιπλα, δεν εννοούμε έναν καναπέ που μας κάνει χώρο για να φάμε αλλά πολύ πιο πολύπλοκα συστήματα ρομποτικής. Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε βλέποντας τα παρακάτω βίντεο.

Οι κατασκευές της ORI μπορούν και μετατρέπουν ένα μικρό ενιαίο χώρο 16 τετραγωνικών μέτρων σε ένα σπίτι που μπορεί να έχει χρήση όπως ένα δυάρι.

Σε έναν μικρό δωμάτιο ίσως χωράει μια τυπική ντουλάπα. Όμως η ORI δεν μένει εκεί. Δημιούργησε ένα walking closet με μια απλή κίνηση.

Πραγματικά δίνει απάντηση σε πολλές ερωτήσεις που μας γεννιούνται όταν έχουμε έναν μικρό χώρο και προσπαθούμε να τον εκμεταλλευτούμε σωστά.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr