Μόλις φύγει ο χειμώνας έρχεται η πιο χαρούμενη γιορτή της φύσης, η Άνοιξη! Όμως δεν είναι όλοι τόσο χαρούμενοι όσο η φύση με τον ερχομό της. Υπάρχει κόσμος που τις ανοιξιάτικες ηλιόλουστες ημέρες υποφέρουν καθώς δακρύζουν τα μάτια τους ή μπουκώνει η μύτη τους ή κλείνει ο λαιμός τους και άλλα πολλά.
Οι αλλεργίες έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους όταν ανθίζουν τα λουλουδάκια! Αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά και μας δημιουργούν προβλήματα στην ποιότητα της ζωής μας πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιο ειδικό γιατρό, αν τα συμπτώματα είναι λιγότερα τότε ίσως με κάποιες πονηρές συμβουλές να μπορέσουμε να τις μειώσουμε.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

1. Αλλάζετε συχνά ρούχα

Τα υφάσματα έχουν την τάση να συσσωρεύουν υπολείμματα, τα οποία μεταφέρονται σε διάφορους χώρους και επάνω στα έπιπλα μετά την επιστροφή στο σπίτι. Φροντίζετε να τα αλλάζετε τακτικά

2. Κάντε ντους πριν τον ύπνο

Βοηθά να μη μεταφερθούν τα υπολείμματα στην κρεβατοκάμαρα και στο κρεβάτι, περιορίζοντας σημαντικά την έκθεση στα αλλεργιογόνα και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου.

3. Αυξήστε την κατανάλωση προβιοτικών

Τα «καλά» βακτήρια που βρίσκονται σε προϊόντα όπως το γιαούρτι και το κεφίρ συμβάλλουν στην καλύτερη «ρύθμιση» του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να μην αντιδρά πολύ έντονα στα αλλεργιογόνα.

4. Μην αερίζετε το σπίτι μετά τις 9:00 το πρωί

5. Μην ανοίγετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας, ώστε να μειώνεται η έκθεση σας στα αλλεργιογόνα

6. Καθαρίζετε τη μύτη σας
Οι συχνές πλύσεις της ρινικής κοιλότητας με θαλασσινό νερό βοηθάνε πάντα στην ανακούφιση από τα αλλεργικά συμπτώματα. Μην χρησιμοποιείτε όμως νερό από τη βρύση για τον καθαρισμό της μύτης, αν δεν έχετε θαλασσινό νερό. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε αποσταγμένο ή αποστειρωμένο νερό.

πηγή baby.gr

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr