Η κουζίνα είναι ο πιο λειτουργικός χώρος στο σπίτι σας, θα πρέπει να σκεφτείτε καλά πριν ξεκινήσετε να την σχεδιάζετε, γιατί κάθε λάθος

μπορεί να σας κοστίσει ένα επιπλέον χρηματικό ποσό. Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους λάθη, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία σχεδιαστή για να σας πει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα λάθη. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια ιδέα σχετικά με τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

1. Τοποθέτηση συσκευών
Το πρώτο λάθος είναι να τοποθετήσετε το φούρνο, ψυγείο και νεροχύτη μακριά το ένα από το άλλο. Αυτή η περιοχή ονομάζεται το τρίγωνο της κουζίνας επειδή είναι ο κύριος λειτουργικός χώρος που κινείται κάποιος όταν εργάζεται στην κουζίνα.
Ο κανόνας σχεδιασμού της κουζίνας, λέει ότι όλο το τρίγωνο της κουζίνας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 3 μέτρα και μεγαλύτερο από 7.5 μέτρα.

2.Αποθηκευτικός Χώρος
Ένα άλλο λάθος είναι να δημιουργήσετε πάρα πολλούς αποθηκευτικούς χώρους με τροφοθήκες. Αν το κάνετε αυτό θα χάσετε πολύ χώρο από πάγκο και δεν θα έχετε αρκετό για να μπορείτε να προετοιμάσετε τα φαγητά σας.

3-homie-spiti-kouzina-nhsida

3. Νησίδα
Αν θέλετε να φτιάξετε κουζίνα με νησίδα τότε ο κακός σχεδιασμός ή το λάθος σημείο τοποθέτησης θα είναι ένα άλλο λάθος που μπορεί να βλάψουν την εμφάνιση και την λειτουργία της κουζίνας σας. Η νησίδα στη μέση της κουζίνας ή αντικριστά από το τρίγωνο της κουζίνας σας, σας επιτρέπει να κινείστε πιο άνετα μέσα στον χώρο και επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε με τους καλεσμένους σας, ενώ μαγειρεύετε. Ο κανόνας λέει πως πρέπει να αφήσετε τουλάχιστον 1.00 μέτρο περιμετρικά ελεύθερο χώρο από την νησίδα σας για να είστε άνετοι κατά τις εργασίες σας στην κουζίνα.

2-homie-spiti-kouzina-nhsida

4. Φωτισμός
Ο κακός φωτισμός είναι ένα μοιραίο λάθος στο σχεδιασμό της κουζίνας σας, ειδικά στις περιοχές που “εργάζεστε”. Κατά την εγκατάσταση φωτιστικών, βεβαιωθείτε ότι κανένα αντικείμενο δεν μπαίνει εμπόδιο στον φωτισμό, ο λόγος είναι ότι θα σας κάνει σκιάσεις και θα σας κουράζει στην καθημερινότητα σας. Τα σποτ ή οι φωτιστικές ταινίες των κρεμαστών ντουλαπιών πρέπει να το τοποθετούνται προς το έξω μέρος του ντουλαπιού ώστε να μην μας εμποδίζουν αντικείμενα που μπορεί να μπουν στον πάγκο και επίσης έτσι φωτίζουν καλύτερα τα χέρια μας όταν εργαζόμαστε. Ο φωτισμός της κουζίνας πρέπει να είναι ουδέτερος (όχι κίτρινος) γιατί αλλιώς αλλοιώνεται το χρώμα των φαγητών που παρασκευάζουμε και μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθη κατά το μαγείρεμα. Με αυτό τον τρόπο, θα σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας χωρίς εφιάλτες και σπαζοκεφαλίες.

6-homie-spiti-kouzina-nhsida

https://gr.pinterest.com/pin/479844535282171426/ 
5-homie-spiti-kouzina-nhsida
7-homie-spiti-kouzina-nhsida

https://gr.pinterest.com/pin/29766047517360620/

homie.gr

πηγή http://interiordesign4.com/common-mistakes-avoid-designing-kitchen/
πηγή φωτογραφιών http://www.jkkitchenandbath.com/kitchen-designs/10-common-kitchen-design-mistakes-you-need-to-avoid/
https://gr.pinterest.com/pin/556616835179340544/