Η φράση Feng Shui είναι γνωστή σε όλους μας. Τι πραγματικά σημαίνει όμως? Αναφερόμαστε σε μία κουλτούρα που έχει να κάνει με την ροή θετικής ενέργειας.

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να αναλύσουμε εξ ολοκλήρου μια ολόκληρη φιλοσοφία σε λίγες μόνο γραμμές. Μπορούμε όμως, να κλέψουμε κάποια βασικά tips και να τα εφαρμόσουμε στον χώρο μας, εξασφαλίζοντας αρμονία και θετική ενέργεια.

Τo Feng Shui βασίζεται στα 5 βασικά στοιχεία της Φύσης:

  1. Νερό
  2. Ξύλο
  3. Φωτιά
  4. Γη
  5. Μέταλλο

Βασικές αρχές του είναι η καθαριότητα και η τάξη. Πέρα από τα δύο απαραίτητα αυτά συστατικά, είναι πολλά τα do και τα don’t.

Ας δούμε 6 σημαντικά tips λοιπόν!

Καθαρή Τραπεζαρία πάντα!

Το τραπέζι που τρώμε είναι σοβαρή υπόθεση. Διάβασμα, παιχνίδια, ζωγραφική σε κάποια άλλη επιφάνεια εργασίας. Εξίσου καθαρή πρέπει να είναι και η συσκευή που μαγειρεύουμε. Η κουζίνα μας λοιπόν πρέπει να λάμπει για να έχουμε πάντα άφθονο και ποιοτικό φαγητό! Η καθαριότητα όπως είπαμε είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της Φιλοσοφίας.

Η τακτοποίηση του χώρου

Είναι μείζονος σημασίας και ειδικά της εισόδου, που είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε όταν μπαίνουμε στο σπίτι. Θα έχετε παρατηρήσει και μόνοι σας πως σε έναν τακτοποιημένο χώρο η διάθεση σας είναι διαφορετική. Αυτό σύμφωνα με το Feng shui συμβαίνει γιατί η θετική ενέργεια μπορεί να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα μέσα στον χώρο.

Μην αφήνετε τίποτα σπασμένο στο σπίτι!

Ότι σπασμένο ή ραγισμένο δηλώνει πως κάτι σπάει ή θα σπάσει στη ζωή σας!  Η πετάτε τα σπασμένα αντικείμενα ή τα επισκευάζετε! Κουφώματα, πλακάκια, κούπες, τζάμια!

Καθρέπτες μακριά από την εξώπορτα!

Οι καθρέφτες αντανακλούν και διώχνουν πίσω την ενέργεια που εισπράττουν! Άρα, η καλή ενέργεια που μπαίνει στο σπίτι, βλέπει τον καθρέφτη και φεύγει!

Η πόρτα του μπάνιου πρέπει πάντα να μένει κλειστή!

Το μπάνιο σύμφωνα με το Feng Shui θεωρείται πως έχει κακή ενέργεια. Άρα αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα αφήνουμε την ενέργεια να διαρρεύσει σε όλο το σπίτι!

Απαγορεύονται τα έντονα χρώματα στο παιδικό δωμάτιο

Τα χρώματα γενικά είναι καλό να υπάρχουν στο σπίτι γιατί δίνουν ένταση και χαρά. Στα υπνοδωμάτια όμως θέλουμε να επικρατεί ηρεμία και χαλάρωση. Φανταστείτε τα παιδιά να προσπαθούν να κοιμηθούν, ανάμεσα σε κόκκινους και κίτρινους τοίχους! Εσείς σίγουρα δεν θα κοιμηθείτε!

Εναρμονιστείτε με την αρχαία φιλοσοφία και δεν θα χάσετε!

source pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr