Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και είμαστε στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι. Είναι η καλύτερη περίοδος για να φτιάξουμε το μπαλκόνι μας, ώστε το καλοκαίρι να μας βρει χαλαρούς να το απολαμβάνουμε!

Το budget ενδεχομένως θα απασχολήσει τον καθένα μας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχουν λεφτά για ξόδεμα. Παρόλα αυτά μην ξεχνάμε ότι και το μπαλκόνι αποτελεί κομμάτι του σπιτιού. Εάν το διακοσμήσουμε κατάλληλα, μπορεί να μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα  ώστε να περνάμε όμορφες στιγμές. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να αντιληφθούμε το χώρο μας και να τον διαμορφώσουμε ανάλογα με τις δυνατότητες του. Ένα μικρό μπαλκόνι δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί το ίδιο όμορφα με ένα μεγάλο, καθώς τα τετραγωνικά του χώρου δεν είναι το κριτήριο που θα κάνει την διαφορά.

Μέγεθος επίπλων, η αρχή της επιλογής

Τα  έπιπλα και τα αντικείμενα που θα διαλέξουμε πρέπει να έχουν διαστάσεις ανάλογες με τον χώρο μας. Οι αναλογίες με άλλα λόγια είναι το άλφα και το ωμέγα, καθώς πολύ εύκολα μπορούμε να ¨μπουκώσουμε¨ το χώρο και στο τέλος να μην  μας ελκύει. Επομένως μικρότερων διαστάσεων έπιπλα ή πτυσσόμενα (folding), είναι αυτά που αρμόζουν καλύτερα σε μικρά μπαλκόνια. Επίσης το υλικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Να προτιμήσετε έπιπλα που να είναι από ελαφριά υλικά, όπως είναι το ξύλο ακακίας ή το μπαμπού. Τραπέζια με μεταλλικό σκελετό και γυάλινη επιφάνεια είναι μια καλή επιλογή, καθώς το γυαλί δεν περιορίζει την αίσθηση του χώρου.

Βάλτε χρώμα, μην διστάζετε

Οι  interior designers προτείνουν για το 2020 να βάλουμε χρώμα στον χώρο μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας χρωματιστές υφασμάτινες επιφάνειες. Ένα χαλί εξωτερικού χώρου, ένα  ριχτάρι, πολύχρωμα μαξιλάρια είναι αυτά που θα δώσουν τη ζωντάνια που λείπει από το μπαλκόνι σας. Σκεφτείτε ότι το μπαλκόνι, μπορεί να θεωρηθεί το δεύτερο σαλόνι του σπιτιού, για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ας του δείξουμε την ανάλογη προσοχή και θα μας ανταμείψει.

Φωτισμός του μπαλκονιού

Τέλος εξίσου σημαντικό είναι ο φωτισμός που θα επιλέξετε να βάλετε στο χώρο σας.  Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα φωτιστικών που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Φωτιστικά δαπέδου, κρεμαστά, σποτ εξωτερικού χώρου, απλίκες, πλαφονιέρες, χελώνες, ηλιακά μανιτάρια, προβολείς. Η επιλογή εξαρτάται από τον χαρακτήρα που θέλετε να δώσετε στο μπαλκόνι σας. Θα αναρωτιέστε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το μπαλκόνι σας. Ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι κανόνες, όπως ότι σε ένα πολύ μικρό μπαλκόνι εξοικονομείς καλύτερα χώρο, εάν χρησιμοποιήσεις ένα επιτοίχιο φωτιστικό. Επίσης ο θερμός φωτισμός αλλά και τα  χρωματιστά λαμπάκια σε θερμές αποχρώσεις προσδίδουν μια πιο ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε μικρά μπαλκόνια.

source photos pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr