Τα ξύλινα πατώματα είναι σίγουρα περισσότερο στην μόδα από τα πλακάκια και σίγουρα δημιουργούν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα από ένα πλακάκι ή ακόμα και από ένα ωραίο μάρμαρο.
Το κρύο του χειμώνα έφτασε για τα καλά και όλοι ξεκινήσαμε να καταναλώνουμε περισσότερα για την θέρμανση του σπιτιού μας. Ήδη έχουν στρωθεί τα χαλιά σε όλους τους χώρους του σπιτιού αλλά ακόμα και με στρωμένα τα χαλιά αισθανόμαστε το κρύο δάπεδο να μην αφήνει τον χώρο να ζεσταθεί καλά.
Το φαινόμενο είναι πιο έντονο αν έχουμε πλακάκια (εννοείται αν δεν υπάρχει ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης) και όχι ξύλινο πάτωμα και ακόμα περισσότερο αν βρισκόμαστε σε μη ενδιάμεσο όροφο. Ένας τρόπος να κόψουμε τις απώλειες που έχουμε από το δάπεδο είναι η μόνωση κάτω από το δάπεδο.

Τα ξύλινα πατώματα είναι σίγουρα περισσότερο στην μόδα από τα πλακάκια και σίγουρα δημιουργούν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα ακόμα και από ένα ωραίο μάρμαρο. Κάτω από το ξύλινο δάπεδο τοποθετείται μια μονωτική μεμβράνη κάποιων εκατοστών, η οποία σε συνδυασμό με τα παρκέτα μονώνουν όλο το πάτωμα.

Η διαδικασία να μετατρέψουμε το πάτωμα μας σε ξύλινο (ή ένα καλό laminate) είναι διαδικασία μιας ημέρας για έναν χώρο γύρω στα 60 τετραγωνικά μέτρα, και λέγεται πλωτό πάτωμα. Το ένα παρκέτο θηλυκώνει με το διπλανό του και όλα μαζί στο τέλος δημιουργούν μια ενιαία επιφάνεια που δεν κουνιέται.

Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να μεταφέρουμε όλα τα πράγματα στην μια πλευρά του χώρου και μετά αφού τοποθετηθεί το πάτωμα στο μισό τμήμα, μια δεύτερη μεταφορά στο τοποθετημένο χώρο.
Η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι τι θα κάνουμε με τις πόρτες!
Οι εσωτερικές πόρτες κόβονται εύκολα από τον τεχνίτη που θα εφαρμόσει το πάτωμα και η πόρτα ασφαλείας από έναν ειδικό τεχνίτη για πόρτες ασφαλείας. Στην περίπτωση που δεν κάνουμε όλο το σπίτι θα δημιουργηθεί διαφορά επιπέδου του νέου πατώματος με το παλιό πλακάκι και εκεί τοποθετείται μια μικρή γωνιά που το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άρτιο.
Αν το επιλέξετε θα δείτε μια μεγάλη διαφορά στην αποδοτικότητα της θέρμανσης σας και όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι θα σας ανταμείψει η αριστοκρατικότητα που προσδίδει στον χώρο το ξύλο.


Το κόστος τοποθέτησης για ένα πλωτό πάτωμα είναι περίπου στα 5-6€ το τετραγωνικό μέτρο και οι τιμές για το πάτωμα ανάλογα την ποιότητα ποικίλουν. Εμείς προτείνουμε (αν δεν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε ημιμασίφ ή μασίφ ξύλο) να πάρετε ένα καλό ανάγλυφο laminate του πόντου που περίπου θα το βρείτε στα 18€/τ.μ. μαζί με την μονωτική μεμβράνη.

source – πηγή

homie.gr