Οι κουρτίνες στο σπίτι είναι ένα αξεσουάρ του χώρου τόσο λειτουργικό όσο και διακοσμητικό. Ως διακοσμητικό όμως πρέπει να κάνουμε που και που καμιά αλλαγή για να μην ρουτινιάζουμε. Μήπως επιδέχονται βάψιμο ώστε να έχουμε ένα νέο αποτέλεσμα με λίγο κόπο και χρήμα;


Η πρώτη σκέψη μας είναι πως “ναι και βέβαια βάφονται αφού είναι ύφασμα”. Εν μέρη είναι σωστή αυτή η σκέψη.
Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία πρέπει να σιγουρευτούμε για το ύφασμα το οποίο είναι κατασκευασμένη η κουρτίνα μας. Τα υλικά που επιδέχονται βάψιμο χωρίς κανένα πρόβλημα και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι αυτά που προέρχονται από ζωικές ίνες όπως το μαλλί και σε ίνες που προέρχονται από φυτά, όπως το βαμβάκι. Σε αυτά τα υφάσματα θα βρείτε και πιο εύκολα χρώματα που να είναι ανθεκτικά κατά την βαφή τους και στο πέρασμα του χρόνου. Τα συνθετικά υφάσματα είναι επίφοβα να μην έχουμε σωστό αποτέλεσμα.

Τα καταστήματα που πωλούν υλικά για diy κατασκευές θα έχουν σίγουρα κατάλληλα χρώματα που είναι εξειδικευμένα για υφάσματα.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που δημιουργεί κάποιος σε μια κουρτίνα των Ikea. Το αποτέλεσμα είναι καλό και δεν φαίνεται και τόσο δύσκολο.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr