Τα χειροποίητα έπιπλα πάντα ήταν στην μόδα εκτός από κάποιες μικρές περιόδους, που τα βιομηχανοποιημένα πήραν τις θέσεις στις βιτρίνες των καταστημάτων επίπλων, όμως η διαχρονικότητα και η αξία ενός handmade
τραπεζιού δεν μπορεί να συγκριθεί με την ψυχρή τελειότητα του μηχανήματος παραγωγής. Η έννοια του χειροποίητου εγκλείει μέσα της και την αξία της τέχνης κατασκευής οπότε επιλέγοντας ένα χειροποίητο έπιπλο είναι σαν να διακοσμούμε τον χώρο μας με ένα έργο τέχνης.

Οι μεταλλικές κατασκευές μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε αυστηρά γεωμετρικά σχήματα. Σε σαλόνι που επικρατεί ο μοντέρνος σχεδιασμός προσδίδει ακόμα περισσότερο στιλ μια κατασκευή, όπως η παρακάτω, η οποία έχει δύο ρόλους, κουπαστή σκάλας και ράφια.  Είναι κατασκευασμένη από σίδηρο τετραγωνικής διατομής διαμέτρου 3 εκατοστών. Δείχνει αφηρημένο το σχέδιο και μπορεί να δείχνει λίγο φλύαρο, αν δεν σας αρέσει μπορείτε να κάνετε πιο απλή σχεδίαση.

Το σίδερο είναι ένα πολύ ισχυρό υλικό, μπορούμε μόνο με μερικές βίδες να στερεώσουμε μια κατασκευή που στέκεται μόνη της από την οροφή του σαλονιού μας χωρίς πόδια στήριξης.

Ο συνδυασμός ξύλου με σίδερο είναι αυτή την εποχή must καθώς το scandinavian στιλ έχει κατακτήσει τις σελίδες των περιοδικών διακόσμησης.

  

source – πηγή

homie.gr