Οι παλιές βιβλιοθήκες έχουν αντικατασταθεί πλέον από απλά γεωμετρικά ράφια. Τα ράφια δεν τα χρησιμοποιούμε μόνο για να κρατούν τα βιβλία, είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ του σπιτιού και ας μην είσαστε βιβλιοφάγοι.
Είναι θέσεις – σημεία που μπορούν να μας βοηθήσουν στις μικρές λεπτομέρειες διακόσμησης του χώρου μας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε εύκολες κατασκευές που μπορούμε και μόνοι μας να φτιάξουμε πηγαίνοντας στον ξυλουργό της γειτονιάς μας και ζητώντας απλά έτοιμα και κομμένα ξύλα.  Οι ιδέες που θα σας παρουσιάσουμε προορίζονται για σπίτια μοντέρνου σχεδιασμού. Γενικά πρέπει να έχουμε ίσιες γραμμές που να μας δημιουργούν καθαρά σχήματα και εικόνες.

Η παρακάτω φωτογραφία μπορεί πολύ εύκολα να κατασκευαστεί και από μας. Μπορούμε επίσης να το παραγγείλουμε στον ξυλουργό μας με πολύ μικρό κόστος.

 

Έξυπνα τοποθετημένα σχήματα μπορούν να κάνουν ένα αποτέλεσμα “έργο τέχνης”

¨Ζωγραφίστε¨ στον τοίχο σας  τοποθετώντας τα ράφια έτσι ώστε να δημιουργούν ένα σχήμα της αρεσκείας σας. Τέτοιου είδους σχήματα, όπως το παρακάτω, μπορούν καλύτερα να τοποθετηθούν και να διακοσμήσουν κάποιο υπνοδωμάτιο.

 

Ένα απλό σχήμα μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακό. Στην παρακάτω φωτογραφία έχει τοποθετηθεί ένα μαύρο ξύλο στην πλάτη. Έτσι δημιουργεί και μια πολύ ωραία αντίθεση με τα ξύλινα ράφια και δεύτερον προσομοιάζει ένα κάδρο στον τοίχο μας.

source – πηγή

homie.gr