Γενικά δεν μας αρέσουν οι κανόνες, όμως είναι γεγονός πως υπάρχουν μερικά αντικείμενα που πρέπει να υπάρχουν στο σαλόνι μας για να είναι χαλαρωτικό, οικείο και φιλόξενο.

Το σαλόνι είναι ο χώρος του σπιτιού στον οποίο ξοδεύουμε τον περισσότερο χρόνο μας. Είναι αλήθεια πως στον καναπέ του σαλονιού χαλαρώνουμε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή πίνοντας τον καφέ μας. Γιατί λοιπόν να μην δώσουμε την πρέπουσα σημασία στην διακόσμηση του; Ας δούμε λοιπόν τους κύριους κανόνες διακόσμησης του σαλονιού

1. Χαλί

Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους πως τα χαλιά είναι χειμωνιάτικο αξεσουάρ. Η αλήθεια είναι πως τα χαλιά είναι διακοσμητικό στοιχείο του χώρου και λόγω της φύσης τους και μόνο, χρησιμοποιούνται για πρακτικούς λόγους. Ακόμα και σε θερινά καταλύματα θα παρατηρήσουμε λεπτά χαλιά που προσθέτουν στο δωμάτιο “ζεστασιά”. Προσοχή τα χαλιά στο σαλόνι είναι σωστά τοποθετημένα μόνο όταν όλα τα έπιπλα πατάνε ολόκληρα πάνω σε αυτό.

2. Προσωπικά στοιχεία

Όσα διακοσμητικά στοιχεία και να τοποθετήσουμε σε ένα σαλόνι, πότε δεν θα καταφέρουμε να αγγίξουμε την οικειότητα που μας προσφέρουν μερικά προσωπικά αντικείμενα. Μερικές φωτογραφίες από χαρούμενες στιγμές ή αγαπημένους ανθρώπους είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε.

3. Το σωστό coffee table

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στην επιλογή του τραπεζιού του καθιστικού μας. Το σωστό coffee table είναι αυτό που ενώνει όλα τα έπιπλα μεταξύ τους. Χρώματα και γεωμετρία είναι τα δύο στοιχεία που πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας κατά την επιλογή του. Ένα κρυφό μυστικό είναι πως το ύψος του τραπεζιού πρέπει να είναι στο ύψος των μαξιλαριών του καναπέ.

4. Κουρτίνες

Άλλο ένα βασικό στοιχείο διακόσμησης είναι οι κουρτίνες. Όσο και αν δεν το πιστεύετε είναι το υλικό που δένει τα έπιπλα με τους τοίχους. Το ύφασμα, το χρώμα, το style της κουρτίνας είναι ο χαρακτήρας της διακόσμησης μας. Αν θέλουμε να καταλάβουμε πιο είναι το style διακόσμησης ενός σπιτιού (αν έχει γίνει σωστά) το πρώτο που κοιτάμε είναι οι κουρτίνες.

5. Βάζο με φυτά

Συχνά στα άρθρα μας έχουμε επισημάνει πόσο σημαντικά είναι τα φυτά. Προσοχή μιλάμε πάντα για αληθινά και όχι απομιμήσεις. Τα φυτά ως διακοσμητικά στοιχεία σε έναν χώρο προσθέτουν πόντους στην χαλαρότητα του δωματίου. Σε κάποιο σημείου που δεν εμποδίζει τοποθετήστε ένα μεγάλο βάζο δαπέδου με ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου και στο τραπεζάκι σας ένα μικρότερο βάζο με έναν φυτό αντίστοιχου μεγέθους. Για να δείτε ποια φυτά κατάλληλα για εσωτερικό χώρο διαβάστε το άρθρο μας. Τα ιδανικότερα φυτά για εσωτερικό χώρο

source pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr