Τα αποσμητικά είναι φαρμακευτικά προϊόντα, που αν εκμεταλλευτούμε τις ιδιότητες τους θα μας βοηθήσουν σε πολλά μικρά καθημερινά θέματα που συναντάμε και μας κάνουν την ζωή λιγότερο ευχάριστη.
Ιδιαίτερα τους καυτούς μήνες του χρόνου οι χρήσεις τους πολλαπλασιάζονται. Θα σας δείξουμε μερικές από τις “κρυφές” χρήσεις των αποσμητικών σπρέι αλλά και των roll on.

Το καλοκαίρι ιδρώνουμε και τα μαλλιά μας “λαδώνουν” πιο γρήγορα απ’ όσο περιμένουμε ακόμα και μέσα στην μέρα. Μας δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα καθώς φαινόμαστε σαν να μην έχουμε λουστεί για μέρες και ας το πράξαμε μόλις το πρωί. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι με το αποσμητικό σπρέι να ψεκάσουμε στα μαλλιά μας, έτσι θα απορροφηθεί το επιπλέον “λάδι”. Επίσης αν είστε αθλητής μπορείτε να ψεκάσετε την γραμμή του τριχωτού της κεφαλής στο κούτελο σας ώστε να κρατήσετε τον ιδρώτα μακρυά από το πρόσωπο σας.
Οι γυναίκες αλλά και οι άντρες έχουν συχνά πρόβλημα με τον ιδρώτα κάτω από το στήθος. Πολλές φορές θα έχουμε δει μικρές κηλίδες ιδρώτα σε ανθρώπους , ο τρόπος να προστατευτούμε από αυτό το ομολογουμένως άσχημο αποτέλεσμα της ζέστης είναι να εφαρμόσουμε αποσμητικό στο δέρμα μας κάτω από το στήθος.

3. Αν αφήσουμε ανοιχτό ένα roll on αποσμητικό μέσα στην ντουλάπα μας, τα ρούχα μας θα μυρίζουν ωραία και πιο έντονα για περισσότερο καιρό απ’ ότι να είχαμε ένα κρεμαστό αποσμητικό ντουλάπας.

4. Αν τα πόδια μας ιδρώνουν μέσα στα παπούτσια, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται βακτήρια τα οποία με την σειρά τους δημιουργούν άσχημες οσμές. Τα αποσμητικά που χρησιμοποιούμε έχουν και αντιβακτηριακή δράση και μαζί με την ιδιότητα τους για τον ιδρώτα μπορεί να μας φανεί χρήσιμο. Το βράδυ πριν κοιμηθούμε μπορούμε να εφαρμόσουμε το αποσμητικό στα πόδια μας και την επόμενη μέρα φοράμε κανονικά τα παπούτσια μας, όταν γυρίσουμε από την εξαντλητική μας μέρα, τα πόδια μας δεν θα έχουν ιδρώσει κατά την διάρκεια της ημέρας και βέβαια δεν θα υπάρχουν και μυρωδιές.

5. Η χειραψία είναι πολύ σημαντικό για κάποιους καθώς είναι μέρος της “δουλειάς” τους. Αν τα χέρια σας ιδρώνουν περισσότερο από το κανονικό δεν θα έχετε την αυτοπεποίθηση που απαιτείται στην χειραψία  σας καθώς είναι λίγο άκομψο για κάποιον να πιάνει ιδρωμένο και λιπαρό χέρι. Αν εφαρμόσετε το αποσμητικό σας στην παλάμη, θα απαλλαχτείτε από τον ενοχλητικό ιδρώτα!

6. Τρίζουν οι πόρτες σας και δεν έχετε λιπαντικό? Πάρτε το σπρέι αποσμητικό και ψεκάστε τους μεντεσέδες καθώς κουνάτε την πόρτα και δεν θα ακούσετε ξανά ενοχλητικούς θορύβους!

7. Φοράτε τα καινούρια σας παπούτσια και πιθανολογείτε πως θα σας χτυπήσουν? Κάντε την “πονηριά” και ρίξτε αποσμητικό στα σημεία που θα σας χτυπήσουν τα παπούτσια. Το δέρμα δεν θα βεντουζάρει με το παπούτσι καθώς θα γλιστράει και έτσι στο τέλος δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

8. Έχετε την χαρά να έχετε μικρά παιδάκια τα οποία αγαπούν να εκφράζουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες τους στους τοίχους του σπιτιού σας? Δεν χρειάζεται να παίρνετε σφουγγάρια και να τρίβετε τους τοίχους και να ταλαιπωρείστε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε με το σπρέι στους τοίχους που βάφουν τα παιδάκια. Η κρούστα που θα δημιουργήσει το ψέκασμα δεν θα αφήνει την το χρώμα να εισχωρεί στις μικρές πτυχές του τοίχου και με ένα απλό πανί θα καθαρίζετε εύκολα και γρήγορα!

9. Για το τέλος αφήσαμε κάτι που αφορά τους περισσότερους το καλοκαίρι. Τις πολύ ζεστές και ηλιόλουστες μέρες ιδρώνουμε στην μύτη και γλιστράνε τα γυαλιά μας εκτός του ότι είναι και αντιαισθητικό. Βάζουμε από το roll on λίγο στο χέρι μας και το απλώνουμε στην μύτη μας!!!

source – πηγή
source – πηγή

homie.gr