Πήρατε την απόφαση να αλλάξετε το μπάνιο σας και δεν θέλετε να γκρεμίσετε για τους λόγους σας; Ο θόρυβος, η σκόνη και η αύξηση του χρόνου αποπεράτωσης είναι αποτρεπτικά για την απόφαση μας. Υπάρχει λύση!
Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα υλικό που εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται στα boho ή industrial style σπίτια και τα τελευταία χρόνια κατά κόρον σε πολλά περισσότερα στιλ.
Θα δούμε να χρησιμοποιείται και σε modern style αλλά και minimal.
Μην ξεχάσετε πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε chic διακόσμηση καθώς η υφή και οι χρωματισμοί είναι εντελώς αντίθετοι με αυτό που ολοκληρώνει την εικόνα του style αυτού.

Πιο συγκεκριμένα για το μπάνιο μας, αν επιλέξουμε την πατητή τσιμεντοκονία θα έχουμε μερικά οφέλη κατά την κατασκευή.

1. Δεν χρειάζεται να ξηλώσετε τα παλιά σας πλακάκια, αφού η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να περαστεί πάνω από την ήδη υπάρχουσα επιφάνεια. (Αν υπάρχουν σαθρά πλακάκια, που έχουν ξεκολλήσει ή υγρασίες στον μπάνιο σας, πρέπει πρώτα να επιδιορθωθούν). Αφού λοιπόν δεν είναι απαραίτητο να ξηλώσουμε πλακάκια γλιτώνουμε πρώτον από την σκόνη που δημιουργεί το ξήλωμα. Δεύτερον δεν χρειαζόμαστε κάποιο κάδο αποκομιδής μπαζών και τρίτο και σημαντικότερο γλιτώνουμε χρόνο από την ανακαίνιση του λουτρού.

2. Ο χρόνος αποπεράτωσης.
Το σημαντικό στην ανακαίνιση ενός λουτρού είναι ο χρόνος που χρειάζεται από την μέρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες μέχρι την στιγμή που θα είναι ξανά λειτουργικό. Με την επιλογή της πατητής τσιμεντοκονίας ο χρόνος αυτός θα είναι πολύ μειωμένος αφού ένα λουτρό με τυπικές διαστάσεις χρειάζεται 5 με 6 μέρες για να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες αν γίνει συντονισμένα η ανακαίνιση.

3. Μοναδικότητα αποτελέσματος.
Η πατητή τσιμεντοκονία έχει μια μοναδικότητα όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε ποτέ τα ίδια “νερά” πατητής τσ. σε κάποιο άλλο λουτρό αφού τα “σύννεφα” που δημιουργεί ο τεχνίτης δημιουργούνται από πολλούς παράγοντες ακόμα και ατμοσφαιρικούς.

Υπάρχουν και κάποια αρνητικά βέβαια που πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν κάνει την επιλογή.
1. Η πατητή τσιμεντοκονία δεν έχει τις αντοχές των ολόμαζων γρανιτοπλακιδίων. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως αν πέσει ένα βαρύ αντικείμενο στο πάτωμα θα μας κάνει σημάδι. Επειδή όμως δεν έχει μια τέλεια ομοιογένεια η επιφάνεια μπορεί να επισκευαστεί. Πάντα όμως το σημάδι θα ξέρουμε που θα είναι αφού ακόμα και μετά την επισκευή θα φαίνεται λίγο διαφορετικό το χρώμα.

Για να σας βοηθήσουμε στην κατασκευή Επικοινωνήστε μαζί μας

Ας δούμε μερικές εικόνες από λουτρά που έχουν περαστεί πατητές τσιμεντοκονίες σε διάφορα χρώματα.

Για να σας βοηθήσουμε στην κατασκευή Επικοινωνήστε μαζί μας

source – πηγή

homie.gr