Ήρθε η ώρα να κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι ή το μαγαζί ή το γραφείο σας? Διστάζετε γιατί γεννούνται ερωτήματα που σας τρομάζουν?
Λογικό, γιατί το να κάνουμε μια μεγάλη ή μικρή αλλαγή σε έναν χώρο αν δεν είμαστε επαγγελματίες του χώρου, είναι σαν να περπατάμε στο σκοτάδι και ας μας διαβεβαιώνει ο μηχανικός ή ο διακοσμητής μας πως στο τέλος υπάρχει το φως.
Οι βασικές ερωτήσεις που ταλανίζουν το μυαλό μας όταν βρεθούμε σε μια τέτοια περίπτωση είναι δύο.

Πρώτον, “Ποιο θα είναι το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα”
Έχουμε στο μυαλό μας τι περίπου ή ακριβώς θέλουμε να κάνουμε όσο μικρή και αν είναι η αλλαγή, αλλά δεν είμαστε πάντα σίγουροι αν οι επιλογές μας είναι οι σωστές και αν ταιριάζουν μεταξύ τους. Φοβόμαστε μήπως προβούμε σε έξοδα και στο τέλος το αποτέλεσμα δεν είναι όπως το είχαμε φανταστεί.

 

 

Παρακάτω θα δούμε ένα σχέδιο-πρόταση γραμματείας σε σχολή χορού. Ο ιδιοκτήτης το είχε φανταστεί κάπως διαφορετικά. Σχεδιάζοντας κατάλαβε πως δεν είναι αυτό που πραγματικά ήθελε και τελικά επιλέξαμε την παρακάτω κατασκευή! Απέφυγε λοιπόν να φτιάξει την είσοδο που αρχικά ήθελε αφού μόλις το είδε κατασκευασμένο σε ρεαλιστική απεικόνιση δεν ήταν αυτό που περίμενε.

 

Σχηματική ανακαίνιση λουτρού! Προοπτικό σχέδιο λίγο πριν ξεκινήσει η κατασκευή του.

Παλιό σπίτι όπου σχεδιάστηκε η ολική ανακαίνιση του!

Διαμέρισμα στο κέντρο της Αττικής.

Ανακαίνιση διαμερίσματος που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για ημερήσια μίσθωση. Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές ένα σπίτι που προορίζεται για εμπορική εκμετάλλευση η τιμή του διαμορφώνεται τόσο από την τοποθεσία όσο και από τον εσωτερικό σχεδιασμό με αναλογία 50/50 . Στο κέντρο της Αθήνας λοιπόν ένα σπίτι που μπορεί να κοιμίσει 4 άτομα με έναν μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να πιάσει μέχρι και 180€/ημέρα.  Ακριβός το ίδιο έχει συμβεί και με το παρακάτω σπίτι.

  

Δεύτερον και εξίσου βασικό θέμα είναι το τελικό κόστος. Έχουμε ακούσει ιστορίες από φίλους ή γνωστούς μας να εξιστορούν πως έκαναν μια ανακαίνιση και ξέφυγε από θέμα κόστους. Πολλοί μάλιστα αναγκάστηκαν να αφήσουν την ανακαίνιση στην μέση ή να την ολοκληρώσουν όπως όπως δημιουργώντας μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτό που αρχικά είχαν φανταστεί.

Τρίτον πόσο θα διαρκέσει η αλλαγή που θα κάνουμε! Αν ανακαινίζουμε για παράδειγμα το μπάνιο μας πρέπει να ξέρουμε από την αρχή πόσες μέρες θα πάρει γιατί πρέπει να οργανώσουμε την ζωή και τις ανάγκες μας για αυτές τις μέρες. Μπορεί να φανταζόμαστε ότι μια ανακαίνιση θα χρειαστεί ένα μήνα και να είναι αυτό ο λόγος να μην κάνουμε την αλλαγή που τόσο θέλουμε ενώ στην πραγματικότητα να ολοκληρώνεται σε 2 εβδομάδες με έναν σωστό προγραμματισμό.

Αυτά τα τρία ερωτήματα είναι βασικά και πρέπει να έχουν απαντηθεί πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε αλλαγή!

 

Διαμέρισμα υπό κατασκευή στο Ψυχικό.

Το homie.gr θέλει τους αναγνώστες του να ζουν σε ένα σπίτι που πραγματικά τους αρέσει και που πραγματικά το αγαπούν. Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί την διακόσμηση σας ή το μπάνιο σας ή την κουζίνα σας ή είστε επαγγελματίας και θέλετε να ανανεώσετε την επιχείρηση σας τότε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Πριν ξεκινήσετε την αλλαγή που προγραμματίζετε, μπορούμε να σας κάνουμε τρισδιάστατα σχέδια του χώρου σας με τα υλικά που θέλετε να βάλετε και τα χρώματα που θέλετε να βάψετε και ότι κατασκευή φαντάζεστε που θα σας άρεσε να προσθέσετε. Επίσης μπορεί να θέλετε να φωτίσετε τον χώρο σας με κρυφούς ή αρχιτεκτονικούς φωτισμούς. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα μπορούν να σχεδιαστούν σε τρισδιάστατα πιστής απεικόνισης και να δούμε σε φωτογραφίες πως θα ολοκληρωθεί το έργο μας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε κακές επιλογές χρωμάτων, κατασκευών κ.τ.λ.

 

Επίσης αφού αποφασίσετε τις αλλαγές, τα χρώματα και τις κατασκευές μπορούμε να σας συντάξουμε ένα αναλυτικό κοστολόγιο για όλα τα συνεργεία και όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να ολοκληρωθεί το έργο. Όσο πιο κατασταλαγμένοι είστε στο τι θέλετε να κάνετε τόσο δεν θα αποκλίνετε από το κοστολόγιο σας. Έχοντας λοιπόν μπούσουλα την μελέτη μας θα ξέρετε το κόστος!

Τέλος θα μπορούμε να συντάξουμε ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών. Αυτό ουσιαστικά θα κάνει την δουλειά του μηχανικού όσον αφορά τον συντονισμό. Δηλαδή θα περιγράφονται όλα τα στάδια της κατασκευής και πόσο αναμένεται να διαρκέσει κάθε στάδιο. Φανταστείτε το σαν εγχειρίδιο ανακαίνισης που ακολουθώντας τα βήματα του θα συντονίζετε όλο την κατασκευή!

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@homie.gr

ή στην φόρμα επικοινωνίας της σελίδας μας φόρμα επικοινωνίας

homie.gr