Τα φυτά σε μεγάλη γλάστρα είναι τόσο εντυπωσιακά όσο ένα πανάκριβο έργο τέχνης. Χρησιμοποιήστε τα για να αναδείξετε τον χώρο σας!

Γενικότερα τα φυτά είναι ένα από τα απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού. Όπως σε πολλά πράγματα έτσι και εδώ το μέγεθος μετράει. Αν έχετε τον απαραίτητο χώρο είστε τυχεροί, αν όχι, δημιουργείστε τον! Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε γλάστρα και το τελευταίο στάδιο το φυτό.

Μην σας προβληματίζει η σκέψη “να ταιριάξω την γλάστρα με το φυτό ή το δεντράκι”. Το μόνο ταίριασμα που πρέπει να κάνετε είναι τα μεγέθη. Πρέπει οι αναλογίες να έχουν μια συνοχή. Μια τεράστια γλάστρα πρέπει να συνοδεύεται από ένα δέντρο ή μια σύνθεση ανάλογου μεγέθους.

Το ύψος της γλάστρας εξαρτάται από το είδος του φυτού. Αν το φυτό που βάλετε έχει κορμό και η φυλλωσιά του αναπτύσσεται ψηλά ταιριάζει χαμηλού ύψους γλάστρα με μεγάλη διάμετρο (περίπου 80εκ.)

Αν η φυλλωσιά της επιλογής σας ξεκινάει από την βάση του και το ύψος του φυτού είναι περιορισμένο μπορείτε να αγοράσετε γλάστρα μεγάλου ύψους από 1 ως 1.20 μέτρου.

Υπάρχουν φυτά που δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου περιποίηση (θα σας παραθέσουμε παρακάτω άρθρο που μιλάει για τα φυτά αυτά) όμως μπορείτε να επιλέξετε παλιούς κορμούς ή μεγάλα κλαριά που η φύση έχει επιμεληθεί για το σχήμα τους. Μπορείτε και μόνοι σας να φτιάξετε τέτοια κλαριά, θα πρέπει μόνο να έχετε το νου σας από κλαδέματα που γίνονται σε διάφορες περιοχές ώστε να μην τα πληρώσετε ακριβά.

Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε ποια φυτά είναι κατάλληλα για εσωτερικό χώρο. Επίσης ποια φυτά δεν χρειάζονται πολύ περιποίηση.

source pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

Κοινοποιήστε ώστε να το δουν και οι φίλοι σας πατώντας απλά στο ταμπελάκι του facebook που εμφανίζεται δεξιά της οθόνης σας.

homie.gr