Για να απολαύσουμε μια ταινία δεν χρειάζεται να πάμε στον κινηματογράφο. Μπορούμε απλά να να φτιάξουμε έναν κινηματογράφο στο σαλόνι μας. Το βασικότερο είναι η ποιότητα και ο ήχος αλλά εξίσου σημαντικό είναι και η άνεση.
Ένα τυπικό σαλόνι έχει μια συστοιχία καναπέδων έτσι ώστε να μπορεί να κάτσει μια μικρή ομάδα ανθρώπων και να χαλαρώσει. Οι λάτρεις των ταινιών όμως δεν τους αρκεί μόνο αυτό, θέλουν έναν χώρο να απολαμβάνουν μια ταινία με ανέσεις περισσότερες από όσο ένας κινηματογράφος μπορεί να παρέχει.
Φτάνουμε λοιπόν στο ερώτημα, “πως πρέπει να είναι το ιδανικό έπιπλο για να απολαύσουμε μια ταινία”.
Σίγουρα πρέπει να μας επιτρέπει να είμαστε σε μια στάση που δεν επιβαρύνεται η μέση για να μην κουραζόμαστε. Η ιδανικότερη θέση είναι να κάτι μεταξύ καθιστής και ξαπλωμένης και με την βοήθεια κάποιου μαξιλαριού για στήριξη του αυχένα μας θα απολαύσουμε το αγαπημένο μας δίωρο.

Ανάλογα πόσο κοινωνικά άτομα είμαστε πρέπει να έχουμε και τα αντίστοιχα έπιπλα. Αν μας αρέσει να μαζεύουμε κόσμο και να κάνουμε μια προβολή για πολλά άτομα πρέπει οι καναπέδες να είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να το αντέχουν αυτό.

Οι καναπέδες αυτοί έχουν μια ιδιαιτερότητα. Έχουν τμήματα τα οποία ενώνονται σαν πάζλ με το βασικό κομμάτι του επίπλου και δημιουργούν ένα καθιστικό κρεβάτι. Έχετε φανταστεί ιδανικότερο έπιπλο για να δείτε μια ταινία με φίλους στο σπίτι σας;

Οι καναπέδες αυτοί καλό θα είναι να αποτελούνται από το λεγόμενο “αλέκιαστο” ύφασμα. Το δέρμα δεν το προτείνουμε για τέτοιες καταστάσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα κομμάτι του καναπέ ως το coffee table του σαλονιού σας τοποθετώντας ένα τζάμι στο πάνω μέρος του. Πρέπει βέβαια να το επιτρέπει και η κατασκευή του καναπέ. Αν είναι πολύ μαλακό το γέμισμα του τότε δεν ενδείκνυται καθώς θα είναι ασταθές και θα έχουμε πολλά ατυχήματα.

Αν πάλι είστε πιο μοναχικά πλάσματα και δεν μπορείτε την πολυκοσμία και τον σχολιασμό των ταινιών ή απλά δεν έχετε πολύ χώρο στο σαλόνι σας για να τοποθετήσετε έναν από τους παραπάνω καναπέδες, τότε υπάρχουν έπιπλα που είναι ιδανικά για χαλάρωση. Μικρότερα έπιπλα που φιλοξενούν δύο άτομα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια μεγάλη κατασκευή.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

source – πηγή

homie.gr