Οι αλλαγές σε ένα μπάνιο εκτός του ότι χρειάζονται αρκετά χρήματα είναι και χρονοβόρες. Υπάρχει τρόπος να του δώσουμε μια νέα πνοή με μια απλή κίνηση.

Τα παλαιότερα μπάνια (αν δεν είχαν κάποιο πατάρι από πάνω) είναι κατασκευασμένα ψηλοτάβανα και το πλακάκι σταματάει περίπου στο 1,80μ. Το υπόλοιπο τμήμα τοίχου μέχρι την οροφή είναι απλά σοβάς. Ότι χρώμα πλακιδίου και να υπάρχει από κάτω ο τοίχος που παραμένει ακάλυπτος είναι λευκός.

Η πιο απλή, εύκολη και γρήγορη αλλαγή σε ένα παλιό μπάνιο είναι να βαφτεί το τμήμα του τοίχου που είναι με σοβά. Εννοείται πως το χρώμα δεν θα είναι λευκό αλλά κάτι πιο ιδιαίτερο. Μην φοβηθείτε και τα πιο σκούρα χρώματα καθώς τα μπάνια στα οποία αναφερόμαστε είναι ψηλοτάβανα οπότε δεν θα μικρύνει ο χώρος στο μάτι τόσο που να μας ενοχλεί. Μόνο αν τα πλακάκια είναι μαύρα ή πολύ σκούρου χρώματος, ίσως να μην πρέπει να βάψετε αντίστοιχα σκούρο και τον τοίχο.

Αν τα πλακάκια που έχετε είναι δίχρωμα επιλέξτε το ένα από τα δύο χρώματα του πλακιδίου και βάψτε τον τοίχο. Για παράδειγμα αν έχετε ένα πλακάκι σκούρο στο πάτωμα και στους τοίχους διαφορετικό μπορείτε να βάψετε τον ελεύθερο τοίχο σας στην απόχρωση του δαπέδου.

Αν έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε και τα φωτιστικά του χώρου σας, τότε από κλασσικό μπάνιο θα έχετε ένα super modern μπάνιο και ας έχετε αφήσει τα παλιά ήδη υγιεινής.

source: pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr