Η φαντασία είναι το μοναδικό όπλο που μπορεί να κάνει το σπίτι μας πιο όμορφο και κατ’ επέκταση εμάς πιο χαρούμενους. Ο φωτισμός, όπως έχουμε ξαναπεί σε πολλά άλλα άρθρα μπορεί να μετατρέψει έναν χώρο
χωρίς ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία σε ένα εντυπωσιακό κόσμημα διακοσμητικής. Δεν είναι αλληλένδετα η εντυπωσιακή διακόσμηση με το ξόδεμα των χρημάτων, με φαντασία μπορούμε να αποφύγουμε τα πολλά έξοδα.
Σήμερα θα δούμε μια εύκολη λύση για φωτιστικό που μπορεί να τοποθετηθεί σε κάποιο τοίχο του σπιτιού μας και να χρησιμοποιηθεί σαν συμπληρωματικός φωτισμός.
Η πιο κάτω ιδέα είναι πολύ οικονομική.


source – πηγή

Χρειαζόμαστε :
1. Μια λεντοταινία με τον μετασχηματιστή της (ή μια απλή εύκαμπτη φωτοσωλήνα) μήκους όσο θα είναι το φωτιστικό μας. (προτείνουμε η απόδοση του φωτισμού να είναι θερμού φωτός).
2. Το βασικό τμήμα του φωτιστικού μας που μπορεί να είναι από διάφορα υλικά όπως ξύλο, σίδερο ή κάποιο χοντρό κλαρί, η φαντασία είναι το όριο μας.
3. Αν υπάρχει παροχή στο σημείο που θα τοποθετηθεί η κατασκευή μας απλά θα χρειαστεί να ενώσουμε τα καλώδια, αλλιώς θα πρέπει ένας ηλεκτρολόγος να μας χαντρώσει μια παροχή στο σημείο που θέλουμε ώστε να βγει πίσω από την κατασκευή μας. Βέβαια μετά θα χρειαστεί και ένας μπογιατζής να διορθώσει το μερεμέτι που θα δημιουργηθεί.
4. Κάποιες βασούλες που θα βρείτε σε καταστήματα της γειτονιάς σας που πωλούν εργαλεία.
5. Έναν μικρό διακόπτη που θα τον τοποθετήσουμε μέσα στο φωτιστικό σε σημείο που δεν φαίνεται.

TIP : Μπορείτε να κάνετε κάθετη κατασκευή που να καταλήγει σε μια πρίζα ώστε να αποφύγουμε κάθε είδους μερεμέτι. Αν αποφασίσετε αυτή την επιλογή πείτε στον τεχνικό που θα αγοράσετε την λεντοταινία να σας προσαρμόσει μια πρίζα στην άκρη του καλωδίου.


source – πηγή

Όταν θα είναι όλα τα φώτα κλειστά και θα έχετε μόνο το νέο σας φωτιστικό αναμμένο σίγουρα θα σας ανταμείψει το αποτέλεσμα!!!

homie.gr