Τα κεριά δεν είναι αξεσουάρ μόνο του καλοκαιριού (αν και τα βλέπουμε συχνότερα κατά την περίοδο που ο καιρός είναι ζεστός καθώς
τα συναντάμε στις καφετέριες και στα μπαράκια που διακοσμούν τα τραπέζια τους), αλλά είναι το βασικό αξεσουάρ των απανταχού ρομαντικών ανθρώπων. Κάποιοι τα χρησιμοποιούν κάθε βράδυ καθώς τα παιχνιδίσματα της φλόγας κάνει καλή παρέα, ακόμα μπορεί να είναι αρωματικά και για τους καπνιστές βοηθάει να μην μυρίζει κάπνα το σπίτι. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να και δημιουργικό να ξέρουμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας τα δικά μας κεριά!
Τα υλικά και τα εξαρτήματα που χρειαζόμαστε είναι,
1. ένα κουζινάκι ή απλά μια κουζίνα
2. ένα κατσαρολάκι ή κατσαρόλα ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε
3. ένα καλούπι καλύτερα πλαστικό που θα μας δώσει το τελικό σχήμα του κεριού μας
4. παραφίνη
5. αρωματικό ειδικό για κερί
6. και το φιτίλι

Η διαδικασία έχει ως εξής παίρνουμε την παραφίνη ανάλογα την ποσότητα και που θέλουμε να κατασκευάσουμε και την βάζουμε στο κατσαρολάκι και έπειτα στο μάτι ώστε να την λιώσουμε. Την παραφίνη την βρίσκουμε σίγουρα σε καταστήματα με hobby χειροτεχνίας (αν googlάρετε θα βρείτε σίγουρα ένα κοντά σας). Από το ίδιο κατάστημα θα πάρουμε και το φιτίλι και το αρωματικό έλαιο κεριού. Ωστόσο αν έχουμε παλιά κεριά στο σπίτι μας που δεν τα χρησιμοποιούμε μπορούμε να λιώσουμε αυτά!
Αφού λοιπόν τα λιώσουμε παίρνουμε το καλούπι μας, που καλό είναι να είναι πλαστικό και λίγο ελαστικό ώστε να μπορούμε να το ζουλήξουμε μετά για να βγάλουμε εύκολα το κερί μας, και το τοποθετούμε μέσα σε ένα άλλο σκεύος που είναι γεμάτο με κρύο νερό. Στο καλούπι μας ρίχνουμε το κερί χωρίς να το γεμίζουμε μέχρι το χείλος. Τοποθετούμε και σταθεροποιούμε το φιτίλι. Αφού κρυώνει το κερί θα δημιουργηθεί μια κρούστα στο πάνω μέρος της επιφάνειας όπου πρέπει με ένα μαχαιράκι να του ανοίξουμε μια τρύπα και έπειτα να γεμίσουμε το καλούπι μας με την υπόλοιπη υγρή παραφίνη. Αφήνουμε να κρυώσει το κερί και το βγάζουμε από το καλούπι και είναι έτοιμο. Στην περίπτωση που έχουμε αρωματικό έλαιο πρέπει να το ρίξουμε στην κατσαρόλα όταν λιώνει η παραφίνη και το ανακατέβουμε. Δείτε παρακάτω και σε ένα βίντεο που μας δείχνει κάτι λίγο πιο ξεχωριστό. Για να κατασκευάσετε το κερί που βλέπουμε στην εικόνα προφίλ απλά μέσα στο καλούπι βάζουμε το μεταλλικό αγαλματάκι που θέλουμε. Προσοχή μην βάλουμε πλαστικό ή κάποιο άλλο υλικό που είναι εύφλεκτο γιατί είναι επικίνδυνο.

και μερικές φωτογραφίες από περίεργα κεριά απ’ όλο τον κόσμο

homie.gr