Οι παράμετροι που πρέπει να σκεφτούμε για να επιλέξουμε έπιπλα στον χώρο μας είναι πολλοί. Πρώτα κοιτάμε τις διαστάσεις (πλάτος, ύψος) όμως σπάνια θα δούμε να απασχολεί το ύψος του επίπλου.

Θα πρέπει να μας απασχολεί και το ύψος των επίπλων αφού διαμορφώνει όλο τον όγκο του χώρου μας. Αν ο χώρος που θα διακοσμήσουμε έχει μικρές διαστάσεις ή δεν είναι αρκετά φωτεινός λόγω μικρών ανοιγμάτων, θα ήταν λάθος να τοποθετήσουμε έπιπλα που καταλήγουν σε μεγάλο ύψος.

Τοποθετώντας καρέκλες με μεγάλη πλάτη ή αντίστοιχα καναπέ με ψηλά στοιχεία, πρώτον γεμίζει ο ελεύθερος χώρος μας κατ’ όγκο και δεύτερον δημιουργούνται πολλές σκιές.

Μπορείτε να επιλέξετε καρέκλες για την τραπεζαρία σας που είναι διάφανες ή λεπτεπίλεπτες. Ακόμα πολύ στην μόδα είναι οι πάγκοι χωρίς πλάτη. Αν σας αρέσει το μοναστηριακό style διακόσμησης είναι η ιδανική επιλογή. Δείτε στο παρακάτω άρθρο ιδέες για μοναστηριακό τραπέζι με παγκάκι
παγκάκι για την τραπεζαρία μας

Τα δύο παραπάνω κριτήρια είναι αρκετά για να μας “μπουκώσουν” τον χώρο και να μπλοκάρουν την θετική μας ενέργεια.

Επίσης την ίδια γραμμή πρέπει να ακολουθήσουμε και για τα αξεσουάρ του χώρου μας. Δεν είναι καλό να βάλουμε ένα ψηλό και ογκώδες έργο τέχνης και ας μπει σε σημείο που δεν μας ενοχλεί.

Καλό είναι να αποφύγουμε και τα ογκώδη φωτιστικά. Η μοντέρνα σκανδιναβική αρχιτεκτονική που βλέπουμε όλο και περισσότερο να κερδίζει έδαφος τόσο στα γούστα των καταναλωτών όσο και των σχεδιαστών, χρησιμοποιεί φωτιστικά οροφής που εφάπτονται στην οροφή και απλίκες τοίχου.

Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε όταν διακοσμούμε ένα μικρό σπίτι που μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο μας.
Διακόσμηση μικρού σπιτιού

Δείτε μερικές φωτογραφίες που οπτικοποιούν όλα τα παραπάνω που περιγράψαμε.

source – πηγή

homie.gr