Κατοικείτε σε ένα σπίτι μιας κάποιας ηλικίας; Όταν κατασκευάστηκε ήταν στην μόδα μαζί με άλλα αρχιτεκτονικά στοιχεία να τοποθετούνται μωσαϊκά δάπεδα.
Σίγουρα κάπου θα το έχετε δει αν δεν είχε το πατρικό σας σπίτι ή το σπίτι που κατοικείτε τώρα. Στο μωσαϊκό δάπεδο οι εφαρμοστές ανακάτευαν σε μια μπετονιέρα τσιμέντο, χρωστική ουσία και χαλίκια διαφόρων χρωμάτων (ανάλογα με το σχέδιο που ήθελαν να πετύχουν). Ύστερα το έστρωναν στον χώρο, το ίσιωναν με πήχες και αφού είχε στεγνώσει το έτριβαν με μηχανή γυαλίσματος μαρμάρων συνδυάζοντας κάποια χημικά. Το αποτέλεσμα ήταν μια τέλεια αφηρημένη και γυαλιστερή επιφάνεια.

Αυτή λοιπόν η τεχνοτροπία επιστρέφει στις σκέψεις των αρχιτεκτόνων και των διακοσμητών. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι μεγάλοι ιταλικοί σχεδιαστικοί οίκοι πλακιδίων που πλέον έχουν στρέψει τις παραγωγές τους σε vintage πλακάκια και ιδιαίτερα σε απομιμήσεις μωσαϊκού.
Αν λοιπόν είστε σε περίοδο αλλαγών και σκέφτεστε να αλλάξετε το παλιό μωσαϊκό δείτε το με μια δεύτερη ματιά καθώς μπορεί να κάνετε και λάθος. Αν συνδυάσετε νέα μοντέρνα έπιπλα με το παλιό μωσαϊκό (αφού το γυαλίσετε με ματ βερνίκια) τότε το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.
Δείτε μια συλλογή από φωτογραφίες που θα σας εντυπωσιάσουν χωρίς να το περιμένετε.

source – πηγή

homie.gr