Η νέα σχεδιαστική τάση για την κουζίνα βοηθάει πολύ και το πρακτικό ζήτημα αποθήκευσης. Στην κουζίνα όσο χώρο και να έχουμε ποτέ δεν είναι αρκετός.
Οι σχεδιαστές πάντα βλέπουν τις ανάγκες που υπάρχουν σε ένα περιβάλλον που μελετούν. Με το πέρασμα των χρόνων ο χώρος αποκτά όλο και μεγαλύτερη αξία με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να μην μένει ανεκμετάλλευτο ούτε εκατοστό. Αυτή η ανάγκη έδωσε αποτέλεσμα στην εξίσωση “περισσότερος χώρος” να σχεδιάζουμε κουζίνες που τα κρεμαστά ντουλάπια να φτάνουν στην οροφή. Ο λόγος που δεν γίνεται εδώ και πολλά χρόνια είναι γιατί τα ψηλά ντουλάπια είναι λίγο δύσχρηστα, θα χρειαστεί ένα μικρό σκαμπό ή σκαλίτσα για να πιάσουμε τα αντικείμενα που αποθηκεύονται στα συγκεκριμένα ντουλάπια. Σίγουρα είναι ένα σημείο που θα αποθηκεύονται πράγματα περιστασιακής χρήσης. Το χρώμα εξαρτάται από το δικό σας γούστο ή το ήδη διακοσμημένο υπόλοιπο σπίτι. Η έντονη αντίθεση χρωμάτων είναι και θα είναι για κάμποσα χρόνια ακόμα must στον σχεδιασμό γενικότερα.

Σε συνδυασμό με τον όλο σχεδιασμό της κουζίνας μπορούμε να κατασκευάσουμε κρεμαστά ντουλάπια με βάθος όσο αυτό που έχουν τα ντουλάπια βάσεως. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και επίσης δημιουργείται ένα ωραίο σημείο για φωτισμό.

Μεγάλα πορτάκια κάνουν την κατασκευή να φαίνεται πιο εντυπωσιακή.

 

Στις περισσότερες κουζίνες που παραθέσαμε είδαμε ένα κοινό. Τα κρεμαστά ντουλάπια έχουν ίδιο χρώμα και υλικό με τον “καθρέπτη” της κουζίνας (δηλαδή με την πλάτη της κουζίνας), αυτό δημιουργεί μια οπτική ομοιογένεια αυξάνοντας οπτικά τις ενιαίες επιφάνειες και κατά συνέπεια τον όγκο της κουζίνας. Κατασκευάζεται μια μικρή οφθαλμαπάτη που το αποτέλεσμα της θα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Αν κάνετε ανακαίνιση στην κουζίνα σας, πολύ απλά μπορεί να σας την σχεδιάσει το έμπειρο τμήμα design του homie.gr και στην συνέχεια να την κατασκευάσουμε με απόλυτη εμπειρία εξειδικευμένων συνεργείων συνεργατών σε τιμές που δεν θα μπορείτε να αρνηθείτε! Στείλτε μήνυμα εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον σας ΕΔΩ

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook