Εσείς που όταν βλέπατε μαύρο χρώμα για το σπίτι ή τα διακοσμητικά του σπιτιού, σας προκαλούσε “αλλεργία” ήρθε η ώρα να πανηγυρίσετε καθώς φεύγει σιγά σιγά και την θέση του παίρνει το χρυσό.

Το χρυσό βέβαια το έχουμε συνδυάσει οι περισσότεροι με βικτωριανή διακόσμηση, πελώρια έπιπλα με πολλές διακοσμήσεις. Όμως η μόδα μπορεί να είναι ρόδα και να γυρίζει αλλά ποτέ με την ίδια ακριβώς υπόσταση. Η εποχή που το minimal και η ανάλαφρη διακόσμηση κυριαρχεί ανάγκασε και το πάντα αριστοκρατικό χρυσό να προσαρμοστεί.

Θα δούμε λοιπόν την σημερινή minimal διακόσμηση να δανείζεται λίγα στοιχεία της βικτωριανής εποχής (πολύ λίγα όμως) και μερικά της MIDCENTURY MODERN εποχής ( τι είναι το midcentury modern ) και τα δύο παραπάνω στιλ διακόσμησης είχαν στην χρωματική τους παλέτα το χρυσό.

 

Αρχικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρυσό στις κορνίζες των κάδρων σας. Μην διστάσετε να βάψετε την κορνίζα του καθρέπτη σας.

 

Το χρυσό χρώμα ταιριάζει πολύ με το μαύρο, το γκρι, το μπλε electric, το λαδί και το πάντα ταιριαστό λευκό. Αυτά τα βασικά χρώματα θα δούμε να μπερδεύονται και να σετάρονται στις περισσότερες διακοσμήσεις.

Ένα αξεσουάρ μοντέρνας γραμμής και χρώματος χρυσού μπορεί να δέσει τέλεια σε ένα minimal σπίτι.

Αν έχετε έναν καναπέ από τα παλιά με διακοσμητικά γυρίσματα στα τελειώματα του μπορείτε άνετα να τον τοποθετήσετε στο μοντέρνο σας σπίτι το αποτέλεσμα θα είναι περίπου όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Φωτιστικά, πόμολα και μερικά ακόμα αξεσουάρ στο χρώμα του χρυσού μπορούν να δώσουν μια μοντέρνα νότα στην παλιά σας κουζίνα. Το πράσινο ή το μπλε ή το μαύρο είναι τα χρώματα που ενδεικνύονται για να βάψετε τα ξύλα της κουζίνας σας για να έχετε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα.

Για το w.c. του σπιτιού σας μια ταπετσαρία με χρυσές λεπτομέρειες και σε απόλυτο συνδυασμό με τον χρυσό σας καθρέπτη θα εντυπωσιάσετε αναμφίβολα όλους τους επισκέπτες σας.

  

Κάδρα με χρυσές λεπτομέρειες θα στολίζουν περισσότερο αριστοκρατικά τους τοίχους του σαλονιού ή του υπνοδωματίου σας.

 

Εταιρείες που φημίζονται για το στιλ τους ήδη άρχισαν να παράγουν τα πρώτα έπιπλα που να ταιριάζει με την νέα τάση της διακόσμησης.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

source – πηγή

homie.gr