Η ιαπωνική αρχιτεκτονική έχει τις βάσεις της στην φιλοσοφία του Zen. Εμπνέεται από την απλοϊκότητα και την ουσία των πραγμάτων που βρίσκεται στην μινιμαλιστική αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό.
Οι γραμμικοί σχεδιασμοί, το θερμό φως και τα υλικά που προέρχονται από την φύση χωρίς παρέμβαση στα χρώματα τους είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία για αυτή την δημοφιλή αισθητική σχεδιασμού. Μεγάλη αξία δίνεται στον αφαιρετικό σχεδιασμό των εσωτερικών τοίχων βοηθώντας να ανοίξει ο χώρος και σε συνδυασμό με τα μεγάλα εξωτερικά ανοίγματα επιτρέπει μια οργανική ροή μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ιάπωνες αρχιτέκτονες όπως ο Tadao Ando, ​​έχουν μεταφράσει αυτή την έννοια του Zen με τη χρήση υλικών, γεωμετρίας και φύσης για να δημιουργήσουν μια σχέση μεταξύ του φυσικού περιβάλλοντος, του χώρου και των κτιρίων του. Θα έλεγε κανείς πως έχει πολλά κοινά στοιχεία με την σκανδιναβική αρχιτεκτονική.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

Η κεντρική βασική επίπλωση αφήνει την αντανάκλαση και αναπήδηση του φυσικού φωτός μέσα από την ομορφιά του ξύλου και των λευκών στοιχείων. 

Τα λευκά και ουδέτερα χρώματα κυριαρχούν στον μινιμαλιστικό σχεδιασμό της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής. Λαμπερά και φανταχτερά θα τα δούμε μόνο σε παιδικά υπνοδωμάτια.

Ένα αστικό ιαπωνικό σπίτι επιδιώκει έναν ήρεμο και ειρηνικό τρόπο ζωής με τη χρήση των πιο βασικών βασικών υλικών από ξύλο, γυαλί και μέταλλο.

Οι συρόμενες πόρτες δημιουργούν την απαραίτητη ιδιωτικότητα για κάποια δωμάτια όταν είναι κλειστές, όταν όμως  είναι ανοιχτές ενοποιούν τον χώρο και αφήνουν την ελεύθερη ροή της ενέργειας.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr