Η βιβλιοθήκη στο σπίτι είναι ένα έπιπλο από τα πιο κλασσικά. Σπάνια θα δούμε στιλάτους χώρους για τα αγαπημένα μας βιβλία. Ας δούμε μερικές ιδιαίτερες λύσεις για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, το βιβλίο.

Αν είστε από τους τύπους που διαβάζετε ένα βιβλίο κάθε δύο μέρες και που τα αποθηκεύετε όλα στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο σας τότε μάλλον θα έχετε συγκεντρώσει μια τεράστια συλλογή. Η λύση για εσάς δεν είναι είναι το παρακάτω θέμα αφού θέλετε χώρους που να έχουν μεγάλη χωρητικότητα.

Ιδέες για βιβλιοθήκες με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο

Στην περίπτωση που τον κύριο όγκο των βιβλίων μας τον αποθηκεύουμε αλλού και στον χώρο μας θέλουμε να έχουμε μόνο μερικά από αυτά τότε σας παρουσιάζουμε λίγες έξυπνες λύσεις από ανθρώπους που σκέφτηκαν έξω από το “κουτί” και δημιούργησαν ωραίες κατασκευές.

1. Κρεμαστά ράφια

Θα χρειαστούμε μόνο σχοινί χρώματος και υφής που να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού μας και μερικά ξύλα. Επίσης ένα πιαστράκι από κουρτινιέρα μπορεί να είναι ο γάντζος στήριξης του ραφιού. Υπάρχουν πολλά σχέδια και χρώματα σε καταστήματα με κουρτίνες

 

 

 

Διαβάστε ακόμα :

Πως να επιλέξω κουρτίνες για το σπίτι μου

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης μπορείτε να ξεκινήσετε την κατασκευή από την οροφή και διαδοχικά να φτιάξετε την βιβλιοθήκη σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Κρεμόμενα βιβλία

Η παρακάτω κατασκευή είναι πολύ εύκολη να κατασκευαστεί ίδια ή με μικροαλλαγές από την παρακάτω φωτογραφία. Για να την αποκωδικοποιήσουμε και να μπορέσουμε να βάλουμε την δική μας πινελιά πρέπει να προσέξουμε τα εξής τρία μέρη.

Πρώτο το οριζόντιο ξύλο στήριξης της κατασκευής. Επιλέξτε ότι υλικό θέλετε ανάλογα με το γούστο σας. Μπορεί να είναι ακόμα και μια μεταλλική βέργα ή απλά ένα κουρτινόξυλο με τα στηρίγματα του (αν επιλέξετε με κουρτινόξυλο φροντίστε το σχέδιο του να είναι τέτοιο ώστε να μην παραπέμπει 100% για τον ρόλο που κατασκευάστηκε).

Δεύτερο μέρος είναι το κορδόνι. Εύκολο κεφάλαιο της κατασκευής. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια επιλέγετε αυτό που σας αρέσει.

Τρίτο μέρος είναι το εξάρτημα στήριξης των βιβλίων. Θα χρειαστείτε ένα μικρό ξυλαράκι ή ένα μικρό ελασματάκι όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

 

 

 

 

 

3. Κρυφά ράφια 

Φαίνεται και είναι απλό όμως θα χρειαστούμε την βοήθεια ενός σιδερά. Είναι απλό για αυτόν να σας στρατζάρει (στραβώσει ώστε να γίνει γωνιακό) ένα έλασμα. Χρησιμοποιήστε το κάτω βιβλίο σαν βάση στήριξης αφού θα χρειαστεί να το κολλήσετε από την κάτω πλευρά στο έλασμα και τοποθετήστε από πάνω όλα τα υπόλοιπα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης :

Βιβλιοθήκες υπνοδωματίου

 

source – πηγή

homie.gr

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook