Η νέα τάση που ήδη έχει αρχίσει να γεμίζει τις σελίδες των περιοδικών διακόσμησης λέγεται Japandi. Μπορείτε να φανταστείτε τι πρεσβεύει;

Τι είναι το Japandι;

Japandi είναι το διακοσμητικό ύφος που παντρεύει τέλεια την απλότητα των γήινων υλικών και χρωμάτων με τον μινιμαλισμό. Συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία δύο πολύ αγαπητών στυλ, την Ιαπωνική διακόσμηση με την Σκανδιναβική. Θα λέγαμε πως ενώνει τις δύο πιο αναγνωρισμένες διακοσμητικές τάσεις του πλανήτη μας. Το πάντρεμα των δύο λέγεται japandi (Japan – Scandinavian)

Ποια είναι τα χρώματα του Japandi;

Για να ξεκινήσουμε να διακοσμούμε έναν χώρο πρέπει αρχικά να φτιάχνουμε το moodboard. Αρχικά επιλέγουμε τα χρώματα. Δεν επιλέγουμε μόνο τα χρώματα που θα κυριαρχούν αλλά και τα δευτερεύοντα. Με λίγα λόγια όλα τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν. Στο Japandi στυλ κυριαρχούν τα γήινα χρώματα και οι τόνοι του λευκού και του γκρι.

Αν αποκρυπτογραφήσουμε τις παρακάτω εικόνες, που είναι χαρακτηριστικές του japandi style, θα παρατηρήσουμε τα εξής κοινά.

  1. το ξύλο και το λευκό υπάρχει σε όλες τις εικόνες. Τα δύο αυτά υλικά είναι οι αντιπρόσωποι των δύο τάσεων που παντρέψαμε.
  2. Καμία εικόνα δεν είναι υπερφορτωμένη από διακοσμητικά. Τα πολλά αντικείμενα σύμφωνα με την ανατολίτικη φιλοσοφία δεν αφήνουν την ελεύθερη ροή της ενέργειας.

Τα διακοσμητικά που “επιτρέπεται” να τοποθετήσουμε στον χώρο είναι

  1. Κάδρα και πίνακες με αφαιρετικό χαρακτήρα.
  2. Φυτά (όχι ψεύτικα) που να παραπέμπουν σε ιαπωνική φύση.
  3. Κεραμικά βάζα και σκεύη (πάντα σε γήινα χρώματα)
  4. Διακοσμητικά που θα τα λέγαμε ethnic αλλά δεν πρέπει να μας το θυμίζουν πολύ.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε στην διακόσμηση του νέου σας σπιτιού ή στην ανακαίνιση του ήδη υπάρχοντος.

https://gr.pinterest.com/homiegr/japandi-interior/

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr

Κάνετε ολική ή μερική ανακαίνιση;

Απευθυνθείτε στην ομάδα του homie.gr και αναθέστε μας τον σχεδιασμό του εσωτερικού του σπιτιού σας, του δωματίου σας, της κουζίνας σας ή απλά κάποιου επίπλου ή στοιχείου (όπως τζάκι) του αγαπημένου σας σπιτιού.

Θα σας το σχεδιάσουμε και θα σας το προβάλουμε σε φωτορεαλιστική απεικόνιση ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα του ολοκληρωμένου σπιτιού σας. Ζητείστε πληροφορίες στο email της σελίδας μας info@homie.gr