Μήπως έχετε στο σπίτι σας φωτιστικά που έχουν λίγο παλιομοδίτικα καπέλα? Αλλάζοντας το παλιό καπέλο μπορείτε να δώσετε νέο ύφος στο παλιό σας φωτιστικό.
Το μονό που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα νέο καπέλο. Επίσης τέτοια καπέλα έχουν και φωτιστικά οροφής. Θα σας δείξουμε έναν τρόπο να κάνετε ωραία σχέδια, τα οποία θα είναι μοναδικά αφού θα τα έχετε επιλέξει με το δικό σας γούστο και θα δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα στον χώρο σας.
Η φιλοσοφία είναι ίδια με αυτήν του string art που είδαμε σε άλλο άρθρο στο homie.gr .
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα καπέλο φωτιστικού. Υπάρχουν σε πολλά μεγέθη και χρώματα σε γνωστά πολυκαταστήματα τα οποία θα σας στοιχίσουν και πολύ λίγα χρήματα. Θα προτιμούσαμε να είναι σε σκούρες αποχρώσεις έτσι ώστε να φαίνεται καλύτερα το σχέδιο όταν θα είναι αναμμένη η λάμπα μας. Δεύτερο βήμα είναι να βρούμε το σχέδιο που θέλουμε να κάνουμε στο φωτιστικό μας και να το εκτυπώσουμε σε μια κόλλα χαρτί. Αν είναι μεγάλο το φωτιστικό μπορούμε ή να πάμε σε ένα κατάστημα φωτοαντιγράφων να μας εκτυπώσουν σε μεγάλη σελίδα χαρτί ή να το εκτυπώσουμε μόνοι μας σε επιμέρους κόλλες Α4 αν έχουμε εκτυπωτή εμείς. Τρίτο βήμα είναι να κολλήσουμε το σχέδιο με αυτοκόλλητη ταινία πάνω στο καπέλο ώστε να είναι σταθερό. Τέταρτο και τελευταίο βήμα είναι, με ένα καρφάκι τρυπάμε το περίγραμμα και τις “σημαντικές” ακμές του σχεδίου πάνω στο καπέλο ώστε να αποτυπώσουμε το σχέδιο. Δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά τα τρυπήματα, μια καλή απόσταση είναι όσο είναι το τρύπημα να είναι και το κενό μεταξύ των οπών. Είναι εύκολο να το κάνουμε, δεν είναι χρονοβόρο και το αποτέλεσμα θα μας ενθουσιάσει Δείτε την παρακάτω φωτογραφία για να καταλάβετε καλύτερα την διαδικασία.

Περιμένουμε να δούμε τις δικές δημιουργίες εδώ στο info@homie.gr ή στο facebook homie.gr

homie.gr