Το καλοκαίρι μας χαμογελάει από κοντά όλο και περισσότερο καθώς οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν πάνω από τους 30 βαθμούς. Οι κάτοικοι της Αττικής από τώρα και μέχρι την μεγάλη άδεια του καλοκαιριού ψάχνουν εξορμήσεις σε κοντινούς τουριστικούς προορισμούς.
Μια από τις καλύτερες επιλογές για διακοπές σαββατοκύριακου είναι η Κάρυστος.

Βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της Εύβοιας και απέχει μόλις μια και μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας! Μεταβαίνοντας στην Ραφήνα με ΚΤΕΛ ή με ΙΧ θα χρειαστεί να πάρουμε το καραβάκι (μιας ώρας) για Μαρμάρι και “περνάμε απέναντι”! Σε δέκα λεπτά το αργότερο είμαστε στο κέντρο της Καρύστου. Μόλις μπούμε στην πόλη θα συναντήσουμε την επιβλητική εκκλησία του πολιούχου της Καρύστου και προστάτη των ναυτικών της , Άγιος Νικόλαος.

Η πόλη αυτή είναι γνωστή για την ρυμοτομία της καθώς υπάρχουν δρόμοι που συναντούνται σε ορθές γωνίες, όλοι οι δρόμοι παράλληλοι και κάθετοι διασχίζουν όλη την πόλη. Οι κάθετοι προς την ακτογραμμή οδοί, οδηγούν στην “θάλασσα” και στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλης. Μόλις μπείτε στην πόλη λοιπόν και δείτε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου όποιον δρόμο και να πάρετε προς τα δεξιά θα σας οδηγήσει στον παραλιακό δρόμο που σε αυτόν εκτείνονται οι περισσότερες ψαροταβέρνες, ουζερί, καφετέριες και λοιπά τουριστικά καταστήματα, καθώς και το λιμάνι με τον μεγάλο πολυφωτογραφημένο λιμενοβραχίονα που ενδείκνυται για βόλτες.Όταν θα είστε στο λιμάνι όλος ο ορίζοντας θα σας αγκαλιάζει με ένα τοπίο από θάλασσα και βουνό. Από ανατολικά έως δυτικά υπάρχουν εκατοντάδες παραλίες (οργανωμένες και μη, πολυπληθείς ή απομονωμένες) για να κάνετε το μπάνιο σας όπως το έχετε φανταστεί. Το σίγουρο είναι πως ένα σαββατοκύριακο δεν φτάνει για να τις γυρίσετε όλες, ούτε καν τις πιο γνωστές (Μπούρος, Αγία Παρασκευή, Γαλλίδα, Λιβαδάκι, Τρυπιόβραχο κλπ).


Υπάρχουν παραλίες και εκτός Καρύστου όπως τα καταπράσινα νερά του Αγίου Δημητρίου ή η ομορφιά του άγριου Κάβο Ντόρου στο Ποτάμι. Ακόμα γίνονται ωραίες εξορμήσεις στο φαράγγι που βρίσκεται στην περιοχή (του Δημοσαρίου) και εξορμήσεις για snorkeling στους Πεταλιούς. Η νύχτα έχει διαμορφωθεί για να περνούν καλά όλες οι ηλικίες με ότι αυτό συνεπάγεται. Το μότο της περιοχής είναι ένα και γνωστό. “ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ”

(οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από λάτρεις της περιοχής και αναγράφονται τα ονόματα τους πάνω στις ίδιες τις φωτογραφίες)

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr