Τα side tables ή bed tables ή απλά κομοδίνο είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ του υπνοδωματίου. Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα διακόσμησης πρέπει να δίνουμε σημασία σε όλες τις λεπτομέρειες.

Το κομοδίνο στο υπνοδωμάτιο έχει διπλό ρόλο. Ο βασικός ρόλος του είναι να ακουμπάμε αντικείμενα που ίσως χρειαστούμε κατά την διάρκεια της νύχτας. Αν το δούμε ιστορικά, πριν έρθει στα σπίτια μας το ηλεκτρικό ρεύμα το κομοδίνο χρησίμευε να ακουμπούν την λυχνία που κρατούσαν μέσα στο σπίτι μέχρι να την σβήσουν ώστε να κοιμηθούν. Ο δεύτερος ρόλος είναι αποθηκευτικός. Οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν την επιφάνεια που υπήρχε για να ακουμπάμε διάφορα πράγματα και δημιούργησαν έναν αποθηκευτικό χώρο. Στα σύγχρονα σπίτια που τα τετραγωνικά μικραίνουν ο αποθηκευτικός χώρος είναι απαραίτητος. Για τους παραπάνω λόγους το κομοδίνο είναι ένα μέρος της κρεβατοκάμαρας.

Ως απαραίτητο μέρος του υπνοδωματίου το μόνο που μας μένει είναι να το ενοποιήσουμε και να το ταιριάξουμε ώστε διακοσμητικά να είναι αυτό που πρέπει και όχι μόνο ένας αποθηκευτικός χώρος ή ένας πάγκος.

Ξύλινο κομοδίνο

  • Αν υπάρχει ξύλο σε κάποιο έπιπλο του υπνοδωματίου μπορείτε να το ταιριάξετε με το κομοδίνο. Για παράδειγμα μπορεί η το πόμολο της ντουλάπας σας να έχει ξύλο. Το κρεβάτι σας να έχει κάποια στοιχεία ξύλου. Μπορείτε πολύ άνετα να το ταιριάξετε με το κομοδίνο σας. Προσοχή αν έχετε μεγάλες επιφάνειες ξύλου δεν θα πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε αν κάνετε και τα κομοδίνα ξύλινα. Αν για παράδειγμα έχετε την ντουλάπα ξύλινη ή τον τοίχο του κεφαλαριού του κρεβατιού ξύλινο μην επιλέξετε κομοδίνο στο ίδιο χρώμα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να έχετε ένα μονόχρωμο κομοδίνο ώστε να κάνει μια αντίθεση.

Μονόχρωμο κομοδίνο

  • Αν το υπνοδωμάτιο σας είναι “φορτωμένο” σε υφές, σχέδια και χρώματα, προτείνουμε να επιλέξετε ήσυχα κομοδίνα. Η φλυαρία στους ανθρώπους είναι αρνητικό χαρακτηριστικό, έτσι και στην διακόσμηση. Αυτό που θέλουν να πετύχουν οι διακοσμητές σε έναν χώρο, είναι να κατευθύνουν την προσοχή του επισκέπτη σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Αν σε ένα δωμάτιο υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά στοιχεία, το ένα καπελώνει το άλλο και το αποτέλεσμα ένα συνονθύλευμα διακόσμησης.

source pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr