Ένα μικρό γλυκό σπίτι, το φοιτητικό σπίτι του παιδιού σας, η επιπλωμένη ιδιοκτησία που θέλετε να νοικιάσετε, όλα αυτά έχουν ένα πιθανό κοινό, μικρή τραπεζαρία. Τι πρέπει να επιλέξετε για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον χώρο;
Συνήθως τα σπίτια που περιγράψαμε πιο πάνω αποτελούνται από έναν ή δύο ένοικους. Αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε έπιπλα που να μπορούν να εξυπηρετήσουν το ανάλογο πλήθος.

Αρχικά θα πρέπει να απορρίψουμε τις παραλληλόγραμμες τραπεζαρίες. Είναι για μεγαλύτερους χώρους καθώς ή μικρότερη παραλληλόγραμμη τραπεζαρία εξυπηρετεί 6 άτομα. Ας δούμε όμως τι και γιατί πρέπει να επιλέξουμε για μια μικρή τραπεζαρία.

1. Τετράγωνη τραπεζαρία
Τα τετράγωνα τραπέζια είναι μια επιλογή για μικρούς χώρους αλλά στην περίπτωση που μπορούμε να τα κολλήσουμε σε κάποιο τοίχο. Αν βάλουμε την τραπεζαρία τετραγωνικού σχήματος κεντρικά στον χώρο μας, θα χάσουμε θέσεις από συνδαιτυμόνες λόγω των τεσσάρων γωνιών του τραπεζιού. Για να ολοκληρώσουμε, την τετράγωνη τραπεζαρία την επιλέγουμε μόνο όταν μπορούμε να κολλήσουμε την μια πλευρά της σε κάποιο τοίχο.

 

 

 

 

 

 

 

2. Στρογγυλή τραπεζαρία
Όταν δεν υπάρχει τοίχος για να κολλήσει η τραπεζαρία και πρέπει να τοποθετηθεί στην μέση του σαλονιού και με δεδομένο των λίγων τετραγωνικών του χώρου, τότε η καλύτερη επιλογή είναι ένα στρογγυλό τραπέζι. Περιμετρικά μπορούν να στριμωχτούν περισσότερα άτομα σε περίπτωση ανάγκης αφού δεν υπάρχουν νεκρές γωνίες όπως σε ένα ορθογωνικό τραπέζι.

 

Διαβάστε επίσης – Πως πρέπει να διακοσμηθεί μια γκαρσονιέρα

3. Χρώμα και υλικά τραπεζιού
Ένα άλλο σημαντικό θέμα στην διακόσμηση μιας μικρής τραπεζαρίας είναι το χρώμα και το υλικό των επίπλων που την απαρτίζουν. Πρέπει να αποφύγουμε τα σκούρα χρώματα εκτός αν είναι γυαλιστερά και καθρεφτίζουν από την γυαλάδα τους. Επιλέγουμε ανοιχτά χρώματα είτε είναι βιομηχανικά τα υλικά ή πιο φυσικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκούρα ή μαύρα χρώματα στην περίπτωση όμως που είναι βιομηχανικά υλικά και γυαλιστερά. Δεν θέλουμε να μπουκώσουμε τον χώρο με βαριά στην όψη έπιπλα.

 

Διαβάστε επίσης – Ευφάνταστο τραπέζι κουζίνας

Έχουμε ξαναπεί σε παλαιότερο άρθρο μας πως τα έπιπλα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα έτσι ώστε να καλύπτουμε μεγάλο ποσοστό του ελεύθερου χώρου, αυτό δημιουργεί εμπόδια στην διέλευση της ενέργειας του χώρου και το αποτέλεσμα θα είναι κουραστικό.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr