POLYUREA, ελαστομερής μεμβράνη υψηλής αντοχής, για βιομηχανικά δάπεδα, στεγανοποίηση τοιχίων, πισίνες, δεξαμενές, πράσινες στέγες
και πολλές άλλες εφαρμογές.
Η νέα εποχή μετά τις εποξειδικές ρητίνες. Το φινίρισμα που προτιμήθηκε κατά κύριο λόγο στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Πεκίνου.

Η POLYUREA 91PU250 είναι ένα αμερικάνικης τεχνολογίας ελαστομερές ψεκαζόμενο υλικό δύο συστατικών από καθαρή Polyurea που αποτελείται 100% από στερεά, δεν περιέχει καθόλου VOC (πτητικές οργανικές ενώσεις, που είναι τοξικές) και δημιουργεί μία λεπτή μεμβράνη χωρίς αρμούς, η οποία έχει εκπληκτικές ιδιότητες. Αποτελεί το ιδανικό φινίρισμα για ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, χάρη στη μοναδική σκληρότητα, την ελαστικότητα και την αντοχή του σε χημικά και σε κακή και βίαιη μεταχείριση.
Η POLYUREA 91PU250 παρέχει σε σύγκριση με άλλα υλικά ένα πιο λείο φινίρισμα, με μεγαλύτερη δυνατότητα επιμήκυνσης, ολκιμότητα και ελαστικότητα, και χωρίς γυαλάδα.

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Δάπεδα: Σε αποθήκες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, χώρους στάθμευσης κτλ. η POLYUREA 91PU250 αποτελεί την καλύτερη λύση που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία σήμερα. Πιστοποιημένη και για δάπεδα σε χώρους παραγωγής και συσκευασίας τροφίμων. Τυχόν διαγραμμίσεις γίνονται αφού τελειώσει η εφαρμογή, με εποξειδική βαφή.

Δεξαμενές: Εσωτερική επένδυση και στεγανοποίηση (είναι κατάλληλη και πιστοποιημένη για πόσιμο νερό και υγρά τρόφιμα)

Σωληνώσεις: προστασία των μεταλλικών σωληνώσεων από την οξείδωση και των πλαστικών σωληνώσεων από τη γήρανση του υλικού. Σε συνδυασμό με μία ανακλαστική (ψυχρή) βαφή επιτυγχάνεται και θερμομόνωση.

Μεγάλοι Κυλινδρικοί Αγωγοί: Σε αγωγούς μεγάλης διατομής (π.χ. ύδρευσης) εφαρμόζεται η POLYUREA 91PU250 στο εσωτερικό τους, για λόγους υγιεινής και συντήρησης των σωληνώσεων: το μεταφερόμενο υγρό δε μολύνεται από τυχόν σκουριές και οι σωλήνες παραμένουν ανέπαφοι για δεκαετίες. Εφαρμόζεται σε όλα τα πιθανά υλικά κατασκευής.

Κανάλια Ορθογώνιας Τομής: Και εκεί εφαρμόζεται η POLYUREA 91PU250 στην εσωτερική ή και στην εξωτερική επιφάνειά τους, για την προστασία από τη διάβρωση (σε κανάλια διακίνησης νερού ή άλλων υγρών μεταλλικά ή τσιμεντένια ή από άλλο υλικό).

Εξωτερικοί τοίχοι κτιρίων: αθάνατο φινίρισμα για πολλές δεκαετίες, που δε λερώνει και δεν ξεθωριάζει, δε ρηγματώνει και στεγανοποιεί εντελώς το κτίριο. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Πεκίνου.

Τοιχία υπογείων: Στεγανοποίηση πριν τα μπάζωμα. Καταργεί εντελώς την ανάγκη για τοποθέτηση αυγοθηκών, καθώς δε φθείρεται ακόμα και αν πέσει πάνω της μεγάλη κοτρώνα με δύναμη ή αν δεχθεί ισχυρό κτύπημα από το μηχάνημα κατά το μπάζωμα.

Πισίνες: Αντί οποιουδήποτε άλλου είδους βαφής (εποξειδική κτλ.). Δεν ξεθωριάζει από το χλώριο, δεν επιτρέπει τη δημιουργία άλγεων (πρασινίλα) και τις επικαθίσεις αλάτων, δε ρηγματώνει, παραμένει στεγανή ακόμα και αν εκτεθεί στο ηλιακό φως χωρίς να έχει νερό (όλες οι άλλες βαφές καταστρέφονται αν συμβεί αυτό, λόγω των συστολοδιαστολών)

Αρμοί Διαστολής Δαπέδων: Σε βιομηχανικούς και αποθηκευτικούς χώρους υπάρχει συχνά το πρόβλημα της ηχορρύπανσης και της συχνής βλάβης των ρουλεμάν των τροχών εξαιτίας της συνεχούς διέλευσης καροτσιών, κλαρκ κ.ά. τροχοφόρων πάνω από αρμούς διαστολής, οι οποίοι επιπλέον συνεχώς φθείρονται και χρειάζονται επισκευή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν δεν υφίσταται λόγος επισκευής του υπόλοιπου δαπέδου, συνιστάται το γέμισμα των αρμών με κάποιο ελαστομερές και στη συνέχεια η εφαρμογή της ψυχρής POLYUREA (που ονομάζεται POLYASPARTIC και εφαρμόζεται με το χέρι, χωρίς μηχάνημα) κατά μήκος των αρμών, με τρόπο ώστε οι λωρίδες που θα δημιουργηθούν να εκτείνονται σε πλάτος 20-50 cm δεξιά και αριστερά από τους αρμούς διαστολής, οι οποίοι έτσι συνεχίζουν να απορροφούν τις συστολοδιαστολές του δαπέδου, χωρίς όμως να καταστρέφονται και να δημιουργούν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Το πλάτος των 20-50 cm της λωρίδας εξασφαλίζει ότι οι κραδασμοί απορροφώνται από την ελαστική POLYASPARTIC και δε μεταφέρονται μέχρι τον αρμό, με αποτέλεσμα αυτός να μη φθείρεται.

Ταράτσες με Βαριά Ψυκτικά Μηχανήματα: Σε μεγάλα κτίρια, που στην ταράτσα τους έχουν πύργους ψύξης και άλλα μεγάλα και βαριά μηχανήματα, οι ροπές που δημιουργούνται εξαιτίας των φορτίων είναι τεράστιες και κάθε απόπειρα στεγανοποίησης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Σε αυτές τις περιπτώσεις η POLYUREA 91PU250 δίνει τη λύση. Το πάχος επίστρωσης που απαιτείται είναι, κατ’ εξαίρεση 1,2 – 2,0 mm, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο από το πάχος των άλλων εφαρμογών, που είναι 300-400 μικρά. Τεχνικοί είναι σε θέση να αναλάβουν και τέτοιου είδους δύσκολες εφαρμογές.

Επισκευή Δαπέδου Κατάψυξης: Μόνο η POLYUREA είναι σε θέση να επισκευάσει μέσα σε μία ώρα, σε αρνητική θερμοκρασία, δάπεδο κατάψυξης και τα τρόφιμα να επιστρέψουν στην κατάψυξη χωρίς να προλάβουν να ξεπαγώσουν, ώστε να μην αλλοιωθούν. Και αυτό, για τους εξής τρεις λόγους:
1. επειδή μόνο η POLYUREA εφαρμόζεται τόσο γρήγορα,
2. επειδή μόνο η POLYUREA στεγνώνει τόσο γρήγορα,
3. επειδή μόνο η POLYUREA εφαρμόζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες.

Δάπεδο παιδικής χαράς μαλακό, για αποφυγή τραυματισμών: Στις παιδικές χαρές, καθώς και σε άλλους χώρους όπου κινούνται και παίζουν παιδιά, είναι σημαντικό το δάπεδο να είναι μαλακό, ώστε να απορροφά τους κραδασμούς και να μην τραυματίζονται τα παιδιά όταν πέφτουν κάτων με το κεφάλι. Εφαρμόζοντας την POLYUREA πάνω σε χοντρό πανί στερεωμένο στο χώμα επιτυγχάνεται σημαντική απορρόφηση των κραδασμών, που προστατεύει το κεφάλι, τον αυχένα, τη σπονδυλική στήλη, αλλά και της αρθρώσεις των άκρων και τα οστά της λεκάνης σε περίπτωση πτώσης, χωρίς να είναι υπερβολικά μαλακό ή να υποχωρεί σε βαθμό που να δυσκολεύει το περπάτημα.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Το κόστος εφαρμογής κυμαίνεται μεταξύ 35€ και 50€ το τετραγωνικό μέτρο συν έξοδα διαμονής του συνεργείου (αν χρειαστεί). Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας, την ευκολία πρόσβασης, τη χιλιομετρική απόσταση, την κατάσταση της επιφάνειας και την απαιτούμενη προετοιμασία της πριν από την εφαρμογή της POLYUREA 91PU250. Το πιο πάνω κόστος συμπεριλαμβάνει υλικά και εργασία για την εφαρμογή. Δεν συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ.

πηγή smart technical solutions

homie.gr