Το πλυντήριο ρούχων δεν φημίζεται για την καλαισθησία του σχεδιασμού του. Πως μπορούμε να προστατέψουμε την αισθητική του χώρου μας από αυτό;

Το πλυντήριο είναι μια συσκευή που έχει μεγάλο όγκο. Σε συνδυασμό του γεγονότος πως χρειάζεται παροχή νερού και αποχέτευση για να λειτουργήσει μας περιορίζει στην επιλογή της θέσης του. Η πιο συχνή θέση πλυντηρίου είναι το μπάνιο. Νερό και αποχέτευση είναι κοντά οπότε βολεύει. Επίσης και σε κουζίνες το συναντάμε αλλά μόνο από ανάγκη έλλειψης χώρου. Αν και υπάρχουν πλυντήρια που εντοιχίζονται πλήρως και δεν φαίνονται άκομψα στον χώρο της κουζίνας στην Ελλάδα δεν το συνηθίζουμε. Ο βασικός λόγος είναι πως στα ελληνικά νοικοκυριά θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλο τον αποθηκευτικό χώρο που μπορούμε.

Στα παλαιότερα μπάνια, μια χαρακτηριστική θέση του πλυντηρίου είναι πίσω από την πόρτα. Καθώς η πόρτα είναι ανοιχτή κρύβει την “ασχήμια” της συσκευής. Στα νεότερα σπίτια αν υπάρχει χώρος τοποθετείται έξω από το λουτρό σε κάποια ντουλάπα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό το τοποθετούμε μέσα στο λουτρό αλλά πλέον το κρύβουμε μέσα σε ντουλάπα.

Αν ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος μπορεί να μπει κάτω από τον πάγκο του νιπτήρα. Αυτό όμως κρύβει κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να υπολογίσουμε. Αν ο χώρος που έχουμε για να τοποθετήσουμε πλυντήριο και νιπτήρα είναι μικρός τότε μπορεί να μπει από κάτω ακριβώς. Αν γίνει αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε πως το ύψος του νιπτήρα θα είναι ψηλό! Περίπου 20 εκατοστά πιο ψηλό από νιπτήρα κανονικού ύψους. Το ύψος ενός νιπτήρα πρέπει να καταλήγει περίπου στους 80 -85 εκατοστά. Αν από κάτω έχουμε την συσκευή τότε θα καταλήξει γύρω στο 105εκατοστά. Η συσκευή έχει ύψος περίπου 80 εκ . Το πάχος του πάγκου 10-12 εκατοστά (πρέπει μέσα στα εκατοστά αυτά να περάσουν και οι σωλήνες του σιφονιού) και ένας επικαθήμενος νιπτήρας γύρω στα 15 εκ.

Αν υπάρχει το μήκος του χώρου και μπορεί να μπει δίπλα από τον νιπτήρα, οι επιλογές είναι 2.

  1. ο πάγκος να κάνει ένα σπάσιμο και να τοποθετήσουμε επικαθήμενο νιπτήρα
  2. ο πάγκος να έχει ένα επίπεδο και να τοποθετήσουμε υποκαθήμενο ή ένθετο νιπτήρα.

Αν θέλετε την γνώμη μας οι επιλογές που έχετε είναι οι εξής αριθμημένες με βάση την χρηστικότητα και την αισθητική

  1. Αν υπάρχει δυνατότητα έξω από το λουτρό σε κάποιο διάδρομο
  2. Σε λουτρό σε πλαϊνή ντουλάπα
  3. Σε λουτρό δίπλα από τον νιπτήρα
  4. Σε λουτρό κάτω από τον νιπτήρα
  5. Στην κουζίνα αλλά πλήρως εντοιχισμένο μέσα σε ντουλάπι.

source: pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr