Το σαλόνι συνήθως είναι ο πιο premium χώρος του σπιτιού. Τα αξεσουάρ που επιλέγουμε για “περιτύλιγμα” της διακόσμησης είναι ότι καλύτερο βρήκαμε. Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο αριστοκρατικό θα δείχνει το σπίτι σας με μια απλή κατασκευή για μπουκάλια κρασί;
Μπορεί να μην είστε φανατικός του κρασιού ή γενικότερα του αλκοόλ, όμως για να είστε εδώ σίγουρα είστε εραστής του καλαίσθητου. Από ένα απλό φοιτητικό και οικονομικό σπίτι ως μια υπερπολυτελή έπαυλη υπάρχει ανάγκη από στοιχεία που προσθέτουν στην ολική εικόνα του εσωτερικού. Ένα τέτοιο στοιχείο που πιθανώς να μην έχετε σκεφτεί είναι η μια ωραία συστοιχία μπουκαλιών κρασιού.
Το κρασί σαν ποτό είναι μια παγκόσμια σταθερά. Ένας αριστοκράτης δεν γίνεται να μην γνωρίζει από καλά κρασιά. Αυτό που θα δούμε παρακάτω δεν είναι ιδιαίτερα κρασιά αλλά κατασκευές που υπονοούν πως είμαστε κάτοχοι μοναδικών κρασιών.

 

  1. Μια απλή κατασκευή από σίδερο και τζάμι προσδίδει πολλαπλάσια αξία στον χώρο μας από όσο θα μας κοστίσει να την κατασκευάσουμε. Για ακόμη μια φορά θα αναφέρουμε την σημαντικότητα του φωτισμού. Σκεφτείτε το ίδιο έπιπλο χωρίς τον φωτισμού πλάτης, Πιθανώς να μην μας άρεσε καθόλου.

2. Μπορεί τα έπιπλα από γυαλί να ήταν διακοσμητικά περασμένης δεκαετίας, όμως αν έχουμε συγκεκριμένα εκθέματα, όπως μερικές σαμπάνιες ή μερικά κρασιά, τότε το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό. Στην περίπτωση της φωτογραφίας έχει κατασκευαστεί από τα χρώματα της κουζίνας και είναι μια συνέχεια των επίπλων της κουζίνας.

Διαβάστε επίσης ” ιδέες για home bar”

3. Ο ξυλουργός δεν θα δυσκολευτεί να κατασκευάσει μερικά ευφάνταστα ράφια για την μπουκαλοθήκη που προετοιμάζετε να φτιάξετε.  Σκεφτείτε κάτι πέρα από απλά ράφια σαν να θέλετε να πείτε στον επισκέπτη σας πως η συλλογή των κρασιών σας είναι η κληρονομιά σας.

 

Διαβάστε επίσης ” αλλάζοντας τα πόμολα του σπιτιού…ιδέες “

4. Αν είστε έτοιμοι να διαθέσετε περισσότερα χρήματα και το σπίτι το επιτρέπει βρείτε μια ωραία γωνιά του σπιτιού και δημιουργήστε ένα κελάρι. Σίγουρα θα προσθέσει αριστοκρατικότητα στον χώρο σας. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε έναν ξυλουργό ή σιδερά, σίγουρα έναν τζαμά, έναν ψυκτικό αν θέλετε να διατηρούνται χειμώνα καλοκαίρι στην σωστή θερμοκρασία τα αποκτήματα σας και για όλα αυτά έναν ηλεκτρολόγο που θα σας ολοκληρώσει με τον φωτισμό και τις ηλεκτρολογικές παροχές.

 

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr