Ο ύπνος είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της καθημερινότητας μας και δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις στον τομέα αυτόν. Είναι απαραίτητο λοιπόν να τοποθετήσουμε το κρεβάτι στο σωστό σημείο. Δείτε τους παρακάτω κανόνες για το πως πρέπει να τοποθετηθεί το κρεβάτι μας στον χώρο.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

Feng Shui
Εκείνοι που αγαπούν την αρχαία κινεζική τέχνη του feng shui πιστεύουν ότι η τοποθέτηση του κρεβατιού έχει άμεση σχέση με τη θέση της πόρτας του υπνοδωματίου. Οι ειδικοί του Feng shui συστήνουν να τοποθετήσετε το κρεβάτι σε απομακρυσμένη θέση από την πόρτα, αλλά με τρόπο που σας επιτρέπει να βλέπετε εύκολα την πόρτα από τη θέση του ύπνου σας. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε το κρεβάτι σε σημείο που δεν βρίσκεται σε άμεση ευθυγράμμιση με την πόρτα λόγω της ενέργειας που εισέρχεται μέσω της πόρτας και επηρεάζει το σώμα σας ενώ κοιμάστε.

Διάταξη δωματίου
Ορισμένα μικρότερα υπνοδωμάτια ή αυτά με πολλά ανοίγματα όπως ντουλάπες, μπαλκονόπορτες και μπάνια μπορεί να υπαγορεύσουν την τοποθέτηση του κρεβατιού απλά και μόνο από τη διάταξη του δωματίου. Ανάλογα με το μέγεθος του κρεβατιού σας, μπορεί να υπάρχει μόνο ένα ή δύο μέρη όπου το κρεβάτι ταιριάζει εύκολα. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να τοποθετήσουν την κεφαλή του κρεβατιού στον τοίχο, είναι και ο πιο λειτουργικός τρόπος τοποθέτησης κρεβατιού γιατί ένα κρεβάτι με τη μία πλευρά κατά μήκος του τοίχου δεν είναι πολύ βολικό γιατί δημιουργούνται θέματα όπως το στρώσιμο του κρεβατιού που πρέπει να τοποθετήσετε τις κουβέρτες ανάμεσα στον τοίχο και το κρεβάτι ή να τραβήξετε το στρώμα για να το κάνετε που μας κάνει λίγο δύσκολη την ζωή.

Παράθυρα
Τα παράθυρα μπορούν να είναι φίλοι ή εχθροί όταν πρόκειται για τοποθέτηση του κρεβατιού. Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, όταν απολαμβάνετε την αίσθηση από ένα φρέσκο αεράκι και τον ήχο των γρύλων ενώ κοιμάστε, τοποθετήστε το κρεβάτι σας κάτω από τα παράθυρα και αφήστε τα ανοιχτά. Από την άλλη πλευρά, κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να θέλετε να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας μακριά από τα παράθυρα, ειδικά αν ζείτε σε ένα σπίτι με κουρτίνες ή κακή μόνωση. Επιλέξτε έναν εσωτερικό τοίχο για να τοποθετήσετε το κρεβάτι σας κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Ηλιακό φως
Ενώ μερικοί απολαμβάνουν να ξυπνούν με την αίσθηση του ήλιου να χαϊδεύει το πρόσωπό τους, άλλοι το βρίσκουν μαρτύριο. Εάν απολαμβάνετε την ηλιοφάνεια νωρίς το πρωί, παρατηρήστε πού πέφτει ο ήλιος το πρωί και τοποθετήστε το κρεβάτι σας στην απ ‘ευθείας διαδρομή του. Αλλιώς τοποθετήστε το κρεβάτι σας έξω από το μονοπάτι του ήλιου ή σε μια κατεύθυνση που σας επιτρέπει να έχετε πλάτη στο φως.

πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr