Τα σκούρα χρώματα και μόνο στο άκουσμα τους μπορεί να τρομάζουν, όμως αν συνδυαστούν σωστά τότε το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Τα μαύρα και τα γκρι μολυβί είναι χρώματα που δημιουργούν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα. Συνδυάστε τα διακοσμητικά σας με ανάλογο ύφος καθώς και με αρκετούς χαμηλούς φωτισμούς και θα διαπιστώσετε μια ερωτική ενέργεια να πλανάται στο σπίτι σας.

Σίγουρα δεν θα τα βλέπετε με θετικό μάτι και οπωσδήποτε είναι μια παρακινδυνευμένη αισθητικά πρόταση. Αν δεν είστε σίγουροι μην το κάνετε εκτός αν είστε άνθρωποι των αλλαγών, οπότε δεν θα σας είναι κόπος σε λίγα χρόνια να μπείτε στην διαδικασία να το αλλάξετε ξανά αν το μετανιώσετε. Τα χρώματα αυτά πρέπει να περαστούν από έμπειρους επαγγελματίες, είναι σύνηθες φαινόμενο οι “ρολιές” του μπογιατζή να φαίνονται και να μην ξέρει τι να κάνει ο τεχνίτης.

Το μυστικιστικό ύφος που δίνει ένα σκούρο χρώμα πρέπει να το ταιριάξουμε και με τα αντίστοιχα έπιπλα και αξεσουάρ. Το μαύρο και το γκρι μολυβί θα ταίριαζε άψογα με το σκούρο κόκκινο, το σκούρο πράσινο και το σκούρο μπλε. Επίσης αν σας αρέσει το industrial style μπορείτε να το συνδυάσετε και με το κίτρινο.

Τα κάδρα και τα έργα τέχνης πρέπει να ακολουθούν και εκείνα το ίδιο ύφος, όχι όμως και το αντίστοιχο χρώμα. Πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμα για να βοηθάει το contrast.

Μην ξεχνάτε τα μεγάλα κάδρα για τα αξεσουάρ του σπιτιού σας που είδαμε σε παλαιότερο άρθρο.
Μεγάλοι πίνακες που ξεκινούν από το δάπεδο

Δείτε μερικές ιδέες από ανθρώπους που τόλμησαν και έβαλαν χρώμα… σκούρο στην ζωή τους!

 

 

Εδώ βλέπουμε ένα σαλόνι που έχει συνδυάσει το σκούρο, μαύρο, μολυβί χρώμα. Το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο extreme που πιθανώς να φανταζόμαστε στο άκουσμα του μαύρου. Η λευκή οροφή, το δρύινο (ξανθό) πάτωμα και τα ανοιχτόχρωμα αξεσουάρ δημιουργούν μια πιο προσφιλή ατμόσφαιρα.

Σίγουρα καταλήγουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα, πως τα παραπάνω σαλόνια είναι αριστοκρατικά, ιδιαίτερα και αισθητικά εντυπωσιακά καθώς οι interior designers που τα σχεδίασαν έκαναν εκπληκτική δουλειά και οι ιδιοκτήτες δεν φοβήθηκαν αλλά τόλμησαν…

source – πηγή

homie.gr