Το 2020 αυτό που προτείνουν οι interior designers είναι να βάλουμε χρώματα στην καθημερινότητα μας ώστε να φέρουμε την φύση μέσα στο σπίτι.

ΓΚΡΙ

Το ουδέτερο χρώμα γκρι για άλλη μία χρόνια θα είναι στην μόδα. Θα το δεις στους τοίχους άλλα και στα έπιπλα, στα υφάσματα και σε κάποια διακοσμητικά στοιχεία. Η δυνατότητα του να ταιριάξει εύκολα και με πολλούς συνδυασμούς είναι αυτό που το καθιστά για άλλη μια χρονιά το κυρίαρχο χρώμα που παρατηρείται στους χώρους . Έχοντας ως background το γκρι, είτε είναι βασικό στοιχείο στους τοίχους του σπιτιού είτε σε έπιπλα, όπως είναι για παράδειγμα  ο καναπές, μπορείς να προσθέσεις και μια πληθώρα χρωμάτων στον υπόλοιπο χώρο.

ΜΠΛΕ

Έχοντας αναφέρει ότι οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μόδα για το 2020 – 2021 είναι να ενσωματώσεις την φύση στο σπίτι δεν θα μπορούσε να λείπει από την ποικιλία χρωμάτων το μπλε καθώς αποτελεί χρώμα που το συναντάς πολύ στην φύση και εκπέμπει μια γαλήνη. Αυτό άλλωστε μπορεί κανείς να το αντιληφθεί αναλογιζόμενος πόσες ώρες είχε ¨σπαταλήσει¨ να αγναντεύει την θάλασσα . Θα το δεις να κυριαρχεί στους τοίχους αλλά και σε υφασμάτινες επιφάνειες.  Το Cobalt blue color (μπλε του κοβαλτίου) ,θα είναι η απόχρωση μπλε που θα πρωταγωνιστήσει φέτος ! Άλλωστε είδαμε και την pantone ψηφίζει το μπλε το χρώμα της χρονιάς 2020.

ΠΡΑΣΙΝΟ

Το πράσινο σαν χρωματική πρόταση σε τοίχους και έπιπλα υπήρχε ανέκαθεν  στα περιοδικά διακόσμησης  σπιτιού. Το παρατηρούσαμε κυρίως σε σπίτια με νεοκλασική διακόσμηση και ο λόγος είναι ότι ταιριάζει απόλυτα με τα ξύλινα νεοκλασικά έπιπλα, καθώς πρόκειται για έναν συνδυασμό που μας είναι γνώριμος από τη φύση.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να το χρησιμοποιήσεις σαν χρώματα. Για το 2020 παρατηρούμε μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων όχι μόνο στους τοίχους άλλα και στα έπιπλα και σε υφασμάτινες επιφάνειες, όπως σε μία βελούδινη ή δερμάτινη πολυθρόνα.

ΜΩΒ

Το μωβ χρώμα στη φύση το συναντάς σε μικρές επιφάνειες, όπως είναι τα  λουλούδια ή ένα κοράλλι, και αυτός είναι ο λόγος που για το 2020 και το 2021 θα το συναντήσεις σε  δευτερεύοντα  στοιχεία του σπιτιού, εάν μου επιτρέπετε να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο. Έπιπλα, αντικείμενα, υφάσματα είναι αυτά που θα αποτελούνται από το μωβ και την χρωματική του παλέτα( λιλά, βιολετί) και θα δώσουν μια πιο πρωτοποριακή πνοή στο χώρο σας.

ΡΟΖ

Εάν επιθυμείτε να δώσετε μια πιο κομψή και ντελικάτη όψη στο σπίτι σας, μην παραλείψετε το χρώμα ροζ, που μπορεί να είναι σε τοίχους ολόκληρους και να κυριαρχεί στο χώρο αλλά και σε έπιπλα, αντικείμενα, υφάσματα. Η ευκαιρία που σου δίνει να το ταιριάξεις με πολλά χρώματα, ένας από τους συνδυασμούς που θα δείτε πολύ φέτος είναι με το γκρι αλλά και με το πράσινο, σε συνδυασμό με τα φυσικά υλικά στα έπιπλα,  θα αποτελέσει ακριβώς την κύρια πρόταση για το 2020. Όταν μιλάμε για ρόζ αναφερόμαστε στις ουδέτερες παστέλ αποχρώσεις του, όπως το σκονισμένο ροζ (dusty pink), το ροζ της πούδρας (blush),το σάπιο μήλο(puce), το old rose,το ροζ ροδακινό(peach pink) ,το ροζ λιλά(pink-lila) και πολλές ακόμη.

photo source pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr