Τα καλύτερα έργα τέχνης που μπορούμε να έχουμε κρεμασμένα στον τοίχο μας είναι πάντα χειροποίητα και ποτέ δεν θα μπορεί να φτάσει την αξία τους ένα αντίστοιχα τυποποιημένο σε ένα εργοστάσιο που έχει βγει ίδιο με χιλιάδες άλλα αντίτυπα. Βέβαια το κάθε τι χειροποίητο είναι και πολύ ακριβό γιαυτό ας δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ένα έργο τέχνης μόνοι μας που να εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη!

Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και ο τρόπος κατασκευής είναι πολύ πιο εύκολος απ΄ όσο φαντάζει.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να διαλέξουμε το σχέδιο που θέλουμε. Το βασικό σε αυτό το στάδιο είναι να βρούμε ένα σχέδιο που να έχει χαρακτηριστικό περίγραμμα έτσι ώστε να μπορεί να καταλάβει ο θεατής τι έχουμε απεικονίσει, βέβαια μπορεί να είναι και πιο αφηρημένο αλλά πρέπει να βρούμε το αρχικό μας σχέδιο!

Μόλις βρούμε το σχέδιο στο internet το αποθηκεύουμε και πάμε να το εκτυπώσουμε σε ένα plotter (εκτυπωτής που εκτυπώνει και μεγάλες διαστάσεις) σε κάποιο εκτυπωτικό κέντρο σε όποια διάσταση θέλουμε όσο πιο μεγάλο τόσο πιο εντυπωσιακό!, δεν μας πειράζει η ποιότητα εκτύπωσης καθώς θα το καλύψουμε. Μετά αγοράζουμε χοντρό χαρτόνι για να είναι η βάση του καμβά μας. Αν είναι πολύ μεγάλο το έργο μας πιθανώς να πρέπει να κολλήσουμε μαζί δύο ή και περισσότερα φύλλα χαρτονιού μαζί για να είναι πιο σταθερή η κατασκευή μας. Πρέπει το χαρτόνι να το κόψουμε στο περίγραμμα της εκτύπωσης του έργου που διαλέξαμε.

Αφού λοιπόν κόψουμε και το χαρτόνι είμαστε έτοιμοι να βρούμε το υλικό που θα επικαλύψουμε το έργο μας. Η φαντασία είναι πιο καλός σύμμαχος σε αυτό εδώ το στάδιο. Τα ξυλαράκια είναι μια ωραία λύση, θα μπορούσαμε να κόψουμε φύλλα από ψεύτικο δεντράκι (πλαστικό) και να τα κολλήσουμε. Το αφήνουμε σε εσάς το υλικό επικάλυψης!

Βρήκαμε και το υλικό μας και είμαστε έτοιμοι να τα κολλήσουμε πάνω στο χαρτόνι μας. Τα ξυλαράκια προτείνουμε να κολληθούν με θερμοπίστολο και ανάλογα το υλικό σας θα έχετε και διαφορετικό τρόπο κόλλησης.

Ολοκληρώστε το και είναι πανέτοιμο για κρέμασμα! Είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείτε όπως και εμείς!

πηγή pinterest

homie.gr