Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι για τα νοικοκυριά και καθώς ο χειμώνας βαθαίνει έρχονται όλο και πιο κρύες μέρες. Το φυσικό αέριο είναι μια λύση.

Ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων είναι η μετατροπή του καυσίμου της θέρμανσης από πετρέλαιο σε Φυσικό Αέριο. Η αναλογία Φυσικό Αέριο – Πετρέλαιο ανά πολυκατοικία έχει αλλάξει κατά πολύ και αυτό οφείλεται στην διαφορά τιμής των δύο καυσίμων.

Αν αποφασίσουμε να μετατρέψουμε την θέρμανση μας σε φυσικό αέριο πρέπει πρώτα απ’ όλα να επιβεβαιώσουμε πως “περνάει” το φυσικό αέριο από τον δρόμο μας ή την περιοχή μας. Ουσιαστικά να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχει διαθεσιμότητα δικτύου στην περιοχή μας.

Για να το επιτύχουμε αυτό πρέπει να κάνουμε την εξής απλή διαδικασία.

  1. Πατώντας το παρακάτω link θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του Φυσικού Αερίου Αττικής. Αριστερά πάνω θα δείτε το εργαλείο αναζήτησης διαθεσιμότητας. Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στο site του Φυσικού αερίου Αττικής.
  2. Στην θέση αναζήτηση θα βάλετε την οδό του σπιτιού που σας ενδιαφέρει να βάλετε αέριο.
  3. Μόλις πατήσετε αναζήτηση θα σας μεταφέρει στον χάρτη, στην οδό που αναζητήσατε. Κάντε έναν έλεγχο αν είναι σωστή και πατήστε κλικ.
  4. Τότε θα σας βγάλει σε γράφημα αν περνάει από τον δρόμο σας το αέριο και αν μπορείτε να συνδεθείτε με τις ακόλουθες επιλογές.

-Δυνατότητα σύνδεσης

-Δυνατότητα σύνδεσης από τη μία πλευρά του δρόμου

-Δυνατότητα σύνδεσης υπό προϋποθέσεις

-Δυνατότητα σύνδεσης υπό προϋποθέσεις από τη μία πλευρά του δρόμου

-Δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης

Επίσης μην ξεχνάτε πως το αέριο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για το μαγείρεμα. Οι εστίες αερίου είναι και αυτό μια κίνηση μείωσης των καθημερινών εξόδων μας. Το μαγείρεμα στο αέριο καθιστά την διαδικασία του μαγειρέματος πιο γρήγορη διαδικασία καθώς οι θερμοκρασίες της φωτιάς είναι διαφορετικές από τις κλασσικές εστίες.

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr