Μια αλλαγή που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας και να αλλάξει κατά πολύ όλο το ύφος της διακόσμησης μας, είναι οι εσωτερικές πόρτες.
Δεν είναι δύσκολο και δεν δημιουργεί και μεγάλο “μερεμέτι” καθώς αν είναι προσεκτικός ο τεχνίτης μπορεί να βγάλει τα πρεβάζια και την κάσα με τέτοιον τρόπο που δεν θα χρειαστεί ούτε ένα μικρό πινελάκι για να διορθώσει κάποια αστοχία.

Πως επιλέγουμε εσωτερικές πόρτες;

Για αρχή βλέπουμε τι στιλ διακόσμησης έχουμε επιλέξει για το σπίτι μας. Στην περίπτωση που έχουμε πιο κλασσικά έπιπλα, γύψινα οροφής και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα αλλάξουμε τότε πρέπει να αγοράσουμε πόρτες με ταμπλάδες και πηχάκια, τα πρεβάζια δε, πρέπει να έχουν “σκαλοπάτια” και γενικά να είναι πολυεπίπεδο το σύνολο της πόρτας.

Οι λείες, ίσιες γραμμές και επιφάνειες ανταποκρίνονται σε ένα πιο μοντέρνο σπίτι.

Όσον αφορά τα χρώματα δεν παίζει ρόλο το στιλ διακόσμησης του σπιτιού αλλά προσωπική μας επιλογή, βέβαια και εδώ σε ένα κλασσικό σπίτι δεν μπορούμε να επιλέξουμε κίτρινες πόρτες!

Αν έχουμε ήδη τα έπιπλα στον χώρο μας και δεν προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή, τότε έχουμε δύο επιλογές. Είτε θα προχωρήσουμε σε ένα πολύ κοντινό χρώμα με τα έπιπλα μας είτε με ένα εκ διαμέτρου αντίθετο. Τα μονόχρωμα λευκά και μαύρα πάνε σχεδόν με όλα και δίνουν μια ωραία ανανεωμένη κλασσική εικόνα. Στα μονόχρωμα θα παίξει ρόλο το σχέδιο πόρτας-κάσας-πρεβάζι ώστε να δίνει ξεκάθαρα την πληροφορία στον θεατή αν είναι κλασσική ή μοντέρνα.

Αν θέλουμε να βλέπουμε τα νερά του ξύλου στην πόρτα μας τότε είναι πιο ασφαλής επιλογή να είναι κοντά στα χρώματα των υπολοίπων ξύλων του χώρου (έπιπλα).

 


Τέλος για τις μονόχρωμες πόρτες μπορούμε να κάνουμε την διαφορά επιλέγοντας διαφορετικό χρώμα κάσας-πραβαζιού και διαφορετικό πόρτας.

source – πηγή

homie.gr