Το σαλόνι έχει γίνει πλέον ο χώρος με την συχνότερη και την μεγαλύτερη (σε διάρκεια) επισκεψιμότητα του σπιτιού, ανατρέποντας τις παλαιότερες συνήθειες που ήθελαν να το επισκεπτόμαστε μόνο σε γιορτές και όταν υπήρχαν καλεσμένοι.
Αφού λοιπόν άλλαξαν οι συνήθειες μας, αλλάζουν και τα σχέδια των επίπλων που μας εξυπηρετούν. Πλέον οι καναπέδες έχουν διαστάσεις με μεγαλύτερο βάθος καθώς οι αγοραστές ψάχνουν να είναι βολικοί όχι μόνο όταν κάποιος κάθεται αλλά και όταν κάποιος ξαπλώνει. Αυτό βέβαια συμβαίνει όταν μιλάμε για το λεγόμενο “καθημερινό” καθιστικό καθώς όταν έχουμε ένα σπίτι που χωράει παραπάνω από ένα καθιστικό τότε το καθένα έχει διαφορετικό ρόλο.

Αυτά που πρέπει να προσέχουμε για την αγορά ενός “καθημερινού” καναπέ εκτός από το αισθητικό κομμάτι που είναι εντελώς υποκειμενικό είναι δύο!
Α. το βάθος του καναπέ πρέπει να είναι μεταξύ 85 – 90 εκατοστών καθώς πρέπει να είναι βολικοί όταν ξαπλώνουμε. Αν είναι λιγότερο δεν θα μας χωράει και αν είναι περισσότερο δεν θα είναι βολικοί για κάποιον που θέλει απλά να κάτσει και όχι να ξαπλώσει.
Β. Τα μαξιλάρια για έναν καθημερινό καναπέ δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακά, καθώς ένα πολύ μαλακό υλικό μπορεί να είναι χαλαρωτικό στην αρχή αλλά αν κάτσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα καταλήγει να είναι πολύ κουραστικό, μέχρι που μπορεί να νιώσουμε και μούδιασμα. Το μαλακό υλικό αγκαλιάζει το σώμα και δυσκολεύει την ροή του αίματος γι’ αυτό και αισθανόμαστε πιάσιμο αν κάτσουμε πολλή ώρα σε ένα πολύ μαλακό κάθισμα.
Δείτε μια ωραία συλλογή από φωτογραφίες με καναπέδες που θα επιλέγαμε εμείς για τον καναπέ του σπιτιού σας!

source – πηγή

 

homie.gr