Το καλοκαίρι έρχεται και πολλές παραλίες της Ελλάδας δυστυχώς κατακλύζονται από τσούχτρες και μέδουσες. Μπορούμε να κολυμπήσουμε εκεί; Ποια ήδη είναι επικίνδυνα για εμάς τους λουόμενους; Διαβάστε παρακάτω για να είστε ενημερωμένοι.

Ελπίζουμε φέτος το καλοκαίρι να μην έχουμε τα ίδια με τα προηγούμενα αφού πραγματικά χιλιάδες τέτοια ασπόνδυλα – μαλάκια είχαν βγει στα ρηχά και έκαναν παραλίες να ερημώσουν και μαγαζιά να κλείσουν. Αν όμως είμαστε ενημερωμένοι ίσως και να μην χρειάζεται να τρομάζουμε.
Το ξέρατε ότι το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που μας ενημερώνει για το μέρος το οποίο έχουν κάνει την εμφάνιση τους;

Oι πολίτες θα μπορούν πλέον, προτού εξορμήσουν για μπάνιο σε κάποια παραλία, να ελέγξουν εάν σε αυτήν υπάρχουν μέδουσες και τσούχτρες. Όλη η βάση δεδομένων είναι διαθέσιμη προς κάθε ενδιαφερόμενο (είτε είναι πολίτης ή είτε φορέας), και μπορεί να στέλνει σχετικό μήνυμα στην σελίδα του Παρατηρητηρίου.

Διαβάστε στο πιο πλήρες site για θέματα που αφορούν την θάλασσα όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις μέδουσες και τσούχτρες, μύθους και αλήθειες. Επίσης μάθετε να τις ξεχωρίζετε από τον πλήρη οδηγό του
Boat & Fishing in Greece

homie.gr