Πως όμως πρέπει να οργανώσουμε την μετακόμιση μας ώστε να μην ταλαιπωρηθούμε;
Τι πρέπει να προσέξουμε για να κερδίσουμε χρόνο στο πακετάρισμα και ξεπακετάρισμα;
Τι ελέγχουμε στο νέο σπίτι πριν μπούμε μέσα;

Την περίοδο του καλοκαιριού αφού τελειώσουν και τα σχολεία είναι ο μήνας των μετακομίσεων. Είναι το κενό μετά τις σχολικές υποχρεώσεις και πριν την μεγάλη άδεια του καλοκαιριού.Είναι η καλύτερη στιγμή για να μετακομίσετε, ώστε γυρνώντας από τις διακοπές σας να βρείτε ένα νέο σπίτι έτοιμο και έτσι να ξεκινήσει η σεζόν με πιο χαρούμενη διάθεση.

1. Η σωστή οργάνωση είναι το πιο βασικό tip που πρέπει να προσέξουμε.
Ανοίξτε ένα τετράδιο και μοιράστε τις σελίδες σε δωμάτια – χώρους και αριθμείστε τις κούτες.
Για παράδειγμα
το παιδικό υπνοδωμάτιο θα είναι το νούμερο 1
1.1(πρώτη κούτα) χειμωνιάτικα ρούχα
1.2(δεύτερη κούτα) παπούτσια
1.3 κ.ο.κ.

Στο τετράδιο σας λοιπόν θα έχετε ακριβώς το περιεχόμενο των κουτιών χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίξετε για να δείτε τι περιέχουν χάνοντας χρόνο. Επίσης θα τοποθετήσετε τις κούτες στο νέο σπίτι κατευθείαν εκεί που πρέπει να πάνε χωρίς να τις στοιβάζετε στο σαλόνι και να τις ξεδιαλύνετε σε δεύτερο χρόνο.

2. Τα πολύ βασικά του κάθε ατόμου, όπως ρούχα καθημερινότητας, είδη υγιεινής, εργαλεία δουλειάς, σεντόνια που θα χρησιμοποιηθούν πρώτα και άλλα αντίστοιχα που θα χρειαστούν από την πρώτη μέρα της μετακόμισης. Στην περίπτωση που δεν προλάβετε σε μια μέρα να (που είναι και το πιο πιθανό) να ολοκληρώσετε την μετακόμιση, θα μπορείτε να ζήσετε μερικές μέρες αξιοπρεπώς μέχρι να τακτοποιηθείτε καλά.

3. Ότι κάνατε με τα προσωπικά αντικείμενα πρέπει να κάνετε και με τα βασικά αντικείμενα της κουζίνας. Πέρα από τις κούτες που θα έχουν τακτοποιημένα τα σύνεργα της κουζίνας, θα φτιάξετε μια κούτα με τα βασικά της κουζίνας. Αυτά που χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητα και που πιθανώς να μην είναι από μόνο μια κατηγορία πραγμάτων. Για το ίδιο λόγο που περιγράψαμε από πάνω θα μπορείτε να λειτουργήσετε την κουζίνα σας πιο εύκολα για τις πρώτες μέρες.

4. Αφού έρθουν τα πράγματα στο νέο σπίτι σας. Θα χρειαστεί να πάτε σε ένα σούπερ μάρκετ για να γεμίσετε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας. Επειδή μάλλον θα είναι πολλά τα ψώνια σας, ζητήστε από το κατάστημα να σας κάνει παράδοση στο σπίτι σας. Όπως καταλαβαίνετε θα σας βγάλει από μεγάλη ταλαιπωρία κουβαλήματος και την ενέργεια σας την χρειάζεστε αυτές τις μέρες.

5. Μην εμπιστευτείτε την μεταφορική για πολύτιμα (οικονομικά και συναισθηματικά) και εύθραυστα αντικείμενα. Όσο προσεκτικοί και επαγγελματίες αν είναι δεν φτάνει παρά μια μικρή απροσεξία ενός για να γίνει ζημία που θα την θυμάστε για πάντα.

6. Το νέο σπίτι είναι φιλόξενο και μας αρέσει, όμως πρέπει να σιγουρευτούμε για μελλοντικές εκπλήξεις.
Πρώτα απ’ όλα θα βρείτε όλα τα ρολόγια του σπιτιού (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ) θα τσεκάρετε αν γράφουν οι μετρητές χωρίς να κάνετε χρήση. Δηλαδή με κλειστές βρύσες θα βρείτε το ρολόι του νερού και θα δείτε στον οδοντωτό τροχό αν γυρνάει έστω και λίγο, θα ανοίξετε μια βρύση και θα την κλείσετε ξανά για να σιγουρευτείτε πως λειτουργεί σωστά. Αφού λοιπόν γίνει αυτός ο έλεγχος θα καταγράψετε τις ενδείξεις (και ακόμα καλύτερα να τις φωτογραφίσετε για αρχείο) τσεκάροντας τις με τον λογαριασμό που έρχεται στο όνομα του λογαριασμού. Απαιτείστε να είναι μηδενικοί οι λογαριασμοί οπότε να μην χάσετε λεφτά που δεν υπάρχει λόγος να τα δώσετε.

7. Φωτογραφίστε το νέο σπίτι που θα κατοικήσετε κουζίνα πόρτες μπάνιο πλακάκια και γενικά αν έχει πουθενά χτυπήματα ή κακοτεχνίες. Εκτυπώστε τις φωτογραφίες και τοποθετείστε τις στον φάκελο του συμβολαίου που κάνατε. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να είναι πολύ φιλικός και συγκαταβατικός τώρα αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει κάποιος για την “εγγύηση” 😉

8. Τέλος, από τα πιο σημαντικά είναι το χαμόγελο και η καλοσύνη προς τους γείτονες ακόμα και αν είναι από αυτούς που σας κοιτούν με μισό μάτι. Δεν θέλετε να έχετε έναν κακό γείτονα και αν είναι τέτοιος κάντε τον πιο ανεκτικό με μερικά χαμογέλα. Δείξτε ενδιαφέρον για εκείνον και ρωτήστε τον αν είναι περίεργοι οι λοιποί στην πολυκατοικία. Θα το ξανασκεφτεί αν θέλει να σας ενοχλήσει για κάτι. Βέβαια και εμείς πρέπει να σεβόμαστε στο έπακρο την συγκατοίκηση και να μην ενοχλούμε.

Με το καλό το νέο σας ξεκίνημα από τα βάθη της καρδιάς μας… Αν χρειαστείτε κάτι για την διακόσμηση του νέου σας σπιτικού συνεχίστε την ανάγνωση στο homie.gr

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr