Το τζάκι στο σαλόνι είναι ένα πολύ ωραίο στοιχείο. Τα παιχνιδίσματα της φλόγας είναι η τέλεια παρέα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Σπάνια θα βρεις κάποιον που να μην του αρέσει η φλόγα του τζακιού συνοδευόμενη από ένα ωραίο κρασί και μια κρύα νύχτα. Σε πολλά σπίτια δεν είχε μπει από την αρχή της κατασκευής τους και τώρα η διαδικασία φαίνεται αδύνατη. Όμως δεν είναι. Αντιθέτως το να βάλεις τζάκι είναι πολύ πιο απλό απ’ ότι φαντάζεστε. Μιλάμε πάντα για τα τζάκια βιοαιθανόλης.

Τα τζάκια βιοαιθανόλης είναι μια πολύ ωραία λύση, καθώς η καύση είναι είναι τέλεια. Όταν πραγματοποιείται μια καύση παράγονται κάποια προϊόντα, όπως για παράδειγμα αν κάψουμε ξύλο θα έχουμε προϊόντα καύσης όπως στάχτη και καπνό διοξειδίου του άνθρακα. Σε μια καύση βιοαιθανόλης η τα προϊόντα είναι μηδαμινά. Το τέλειο αυτό φαινόμενο μας δίνει την δυνατότητα να μην χρειαζόμαστε καμινάδα για το τζάκι μας. Οπότε μυρωδιές, κάπνες και στάχτες θα λείπουν από το νέο τζάκι σας.

Πολλοί θα σκέφτεστε πως ίσως θα είναι ακριβό το σπορ ( του να καίμε βιοαιθανόλη ) όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα το κόστος είναι περίπου όσο και να καίμε ξύλο. Η διαφορά βέβαια είναι πως η παραγωγή θερμότητας είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που παράγεται όταν καίμε ξύλα.

Τζάκι βιοαιθανόλης θα επιλέξουμε λοιπόν όταν δεν μπορούμε να έχουμε καμινάδα στο σπίτι μας και όταν δεν θέλουμε να καθαρίζουμε συνέχεια στάχτες και κάπνες.

Η δεσμευτική ως προς το σχέδιο καμινάδα λείπει από τα τζάκια βιοαιθανόλης. Οι επιλογές μας είναι άπειρες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

photo source: pinterest

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr