Γιορτές Χριστουγέννων χωρίς εορταστικό στολισμό δεν γίνεται. Όλο τον χρόνο σας δίνουμε Tips για το πως θα κάνουμε το σπίτι μας πιο μοντέρνο. Ας δούμε μερικές ιδέες και για έναν διαφορετικό στολισμό.

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός έχει κάποια βασικά στοιχεία που δεν πρέπει να ξεφύγουμε από αυτά αλλιώς δεν θα παραπέμπει σε Χριστούγεννα.
Ο στολισμός μας λοιπόν πρέπει να οπωσδήποτε να περιλαμβάνει μερικά από τα παρακάτω,
1. Γκι – Το φυτό των Χριστουγέννων
Είναι ένα άοσμο παρασιτικό φυτό που κατά την αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για να “διώχνει” τα κακά πνεύματα.
2. Κουκουνάρι
Είναι ο σπόρος από κάποιο είδος πεύκου και εκτός από το βασικό συστατικό της Ιταλικής σάλτσας Πέστο, είναι και βασικό στολίδι των Χριστουγέννων.
3. Αστέρια
Το πιο φωτεινό αστέρι του ουρανού οδήγησε τους Τρεις Μάγους με τα δώρα.
4. Το έλατο
Το έλατο είναι το ίσως το βασικότερο στοιχείο του Χριστουγεννιάτικου στολισμού, όπου ο Βασιλιάς Όθωνας μας το έφερε ως έθιμο από την Βαυαρία περί το 1830. Στην Ελλάδα το πρώτο έλατο που στολίστηκε ήταν στο Ναύπλιο και ύστερα στην Αθήνα. Άξιο αναφοράς είναι πως το Παρίσι, ένας από τους πιο γνωστούς Χριστουγεννιάτικους προορισμούς λόγου του υπέροχου στολισμού του, στολίστηκε πρώτη φορά αρκετά χρόνια μετά την Ελλάδα.

Το κόκκινο είναι ένα αδιαμφισβήτητα εορταστικό χρώμα, όμως ο συνδυασμός μαύρου με το πράσινο του ελάτου θα δώσει μια modern chic εκδοχή του στολισμού σας.

Μπορείτε να προσθέσετε και διακοσμητικά από χρυσό. Μαύρο με χρυσό είναι από τους πιο ωραίους συνδυασμούς του σήμερα.

 

Το έλατο σας (που πρέπει απαραίτητα να είναι τεχνητό και όχι φυσικό, για οικολογικούς λόγους και όχι μόνο καθώς ότι μη οικολογικό είναι πλέον και παλιακό) μπορείτε να το στολίσετε με στολίδια ενός χρωματισμού, που να ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι. Μπορεί να ακούγεται βαρετό, όμως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει αφού θα δένει αρμονικά με τον χώρο. Για παράδειγμα έχετε ένα σπίτι με χρώματα λευκά και μαύρα; Επιλέξτε στολίδια μόνο μαύρα ή μόνο άσπρα. Θα προτείναμε το έλατο να είναι στο κλασσικό χρώμα του πρασίνου.

 

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο για στόλισμα, μπορείτε πολύ απλά να τοποθετήσετε ένα κάδρο, πίνακα, έργο τέχνης που να παραπέμπει στα Χριστούγεννα. Δεν θα το προτιμούσαμε όμως να έχετε μικρά παιδιά. Ο στολισμός του δέντρου και γενικότερα του σπιτιού είναι μια τελετουργία που αρέσει πολύ στα παιδάκια.

 

Διαβάστε και το άρθρο μας για Κλασσική Διακόσμηση Χριστουγέννων

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

photo source – πηγή φωτογραφιών

homie.gr