Τα σπίτια μας δεν είναι οικοδομήματα που μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Πρέπει να έχουμε την ευθύνη να τα συντηρούμε όπως και τα αυτοκίνητα. Το κόστος συντήρησης είναι πολύ λίγο όταν συγκριθεί με το κόστος αποκατάστασης
που θα προκύψει αν δεν είμαστε τυπικοί με τις ανάγκες ενός σπιτιού.

Η περίοδος της άνοιξης είναι η καλύτερη για προβούμε σε παντός είδους εξωτερικές εργασίες και ακόμα περισσότερο για μονώσεις. Έχουν σταματήσει οι βροχές και οι συνεχόμενες ηλιοφάνειες είναι σύμμαχος για μια από τις βασικότερες συντηρήσεις ενός κτιρίου.

(photo : AL Chimica, Hyperdesmo)

Τι πρέπει να προσέξουμε για την συντήρηση των υγρομονώσεων μας;
Θα χρειαστεί να πάρουμε κάποιον ειδικό αφού αν γίνει σωστά η διαδικασία και χρησιμοποιηθούν τα σωστά υλικά (με εγγύηση ως και 20 ετών), για πάρα πολλά χρόνια δεν θα χρειαστεί να ασχοληθούμε ξανά. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και πλέον άφησε πίσω την τα ασφαλτόπανα που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον την προηγούμενη 20ετία. Τα ασφαλτόπανα αντικαταστάθηκαν από επαλειφόμενα ελαστικά υλικά.

1.Πρέπει να προσέξουμε αν έχει σαθρά σημεία το σημείο που θα μονωθεί. Αν υπάρχουν πρέπει να αποκατασταθούν με ειδικά επισκευαστικά υλικά για τσιμέντο και σίδερο.

2. Πρέπει να καθαριστεί πολύ καλά η επιφάνεια από σκόνες, λίπη και άλλα ξένα αντικείμενα.
3. Αν υπάρχουν ρωγμές, που όμως δεν δημιουργούν σαθρά σημεία, πρέπει να καθαριστούν και να περαστούν ειδικά αγκυρωτικά και άλλα υλικά πλήρωσης.

4. Ανάλογα το υλικό που περνάμε θα χρειαστεί και το αντίστοιχο αγκυρωτικό του για να επιτύχουμε την βέλτιστη πρόσφυση του τελικού μονωτικού.
5. Επιλέξτε το επαλειφόμενο υλικό σας και ρωτήστε τον τεχνίτη για το βερνίκι που προστατεύει τον πολυμερισμό του προϊόντος από τις ακτίνες του ηλίου.

 

 

Αν Θέλετε βοήθεια με την μόνωση του χώρου σας μην διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα, ώστε να δούμε τον χώρο σας με έμπειρα συνεργεία και να σας δώσουμε μια οικονομική προσφορά. Στείλτε μας εδώ Επικοινωνήστε μαζί μας

Με εκτίμηση και ευθύνη,
homie.gr