Οι ερασιτέχνες θα πουν “τα λίγα τετραγωνικά δεν βοηθούν στην διακόσμηση”. Οι επαγγελματίες από την άλλη θα βρουν μια πολύ ωραία πρόκληση στο να σχεδιάσουν και να διακοσμήσουν ένα μικρό σπίτι.

cartelledesign

Σήμερα θα δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μοντέρνου σχεδιασμού, μικρού διαμερίσματος (με ένα υπνοδωμάτιο). Το διαμέρισμα βρίσκεται στην Ρωσία και έχει σχεδιαστεί από τo διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο Cartelle Design στο τέλος του 2019. Τα τετραγωνικά του σπιτιού είναι μόλις 56,4μ² και σίγουρα είστε τόσο περίεργοι όσο εμείς στο να δούμε τον σχεδιασμό του.

cartelledesign

Όπως φαίνεται στην κάτοψη το διαμέρισμα αν και μικρό δεν στερεί καθόλου σε αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχουν ντουλάπες σε όλους τους χώρους. Ντουλάπες που ίσως δεν θα βρούμε και σε πολύ μεγαλύτερα σπίτια. Ο αποθηκευτικός χώρος βοηθάει στο να φαίνεται και να είναι ένα σπίτι πάντα περιποιημένος.

Παρατηρούμε κουζίνα με τραπεζαρία να εφάπτονται ώστε να εξυπηρετείται άμεσα ο ένας χώρος από τον άλλον. Επίσης το σπίτι διαθέτει τους εντελώς απαραίτητους τοίχους. Όταν έχουμε ένα μικρό σπίτι προσπαθούμε να το κάνουμε να δείχνει μεγαλύτερο. Κάθε τοίχος ή χώρισμα που τοποθετείται τεμαχίζει το σπίτι και την αίσθηση του. Πολύ έξυπνα λοιπόν οι σχεδιαστές της Cartelle design έχουν χτίσει τους απολύτως απαραίτητους τοίχους.

Όταν το πρόβλημα είναι ο χώρος, η πιο ασφαλής επιλογή είναι να χρησιμοποιούμε λευκά ή χρώματα σε πολύ ανοιχτούς τόνους. Οι έμπειροι σχεδιαστές της Cartelle Design δεν έχουν ακολουθήσει αυτόν τον κανόνα, όμως πολύ έξυπνα έχουν χρησιμοποιήσει γήινα χρώματα όπως ξύλο, πέτρα. Τα γήινα χρώματα είναι πάντα προσφιλή προς τον άνθρωπο. Επίσης η μελέτη φωτισμού που έχει γίνει στον χώρο βοηθάει ακόμα περισσότερο στην αίσθηση χαλάρωσης που πρέπει να έχει ένα σπίτι.

Στο υπνοδωμάτιο έχει σηκωθεί μια εμβληματική πλάτη κρεβατιού. Σίγουρα είναι custom κατασκευή από κάποιον ξυλουργό-ταπετσέρη όμως δίνει πολύ ωραία αίσθηση στον χώρο και ομολογουμένως το κεφαλάρι αυτό κλέβει την παράσταση.

Το λουτρό βρίσκεται σε πολύ στρατηγικό σημείο του διαμερίσματος. Βρίσκεται στην μέση μεταξύ χώρου υποδοχής (σαλόνι – τραπεζαρία) και υπνοδωματίου. Με γρανιτοπλακάκι φυσικού πετρώματος και στοιχεία ξύλου σπάνια θα βρεθεί κάποιος να πει πως είναι αταίριαστο. Ο λόγος είναι πως τα χρώματα που μπορούμε να συναντήσουμε στην φύση σίγουρα ταιριάζουν μεταξύ τους και ο άνθρωπος τα νιώθει οικεία εκ φύσεως.

Σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Cartelle Design για να δείτε και άλλες ιδέες.

http://www. cartelledesign .com

Για το συγκεκριμένο διαμέρισμα και αποτέλεσμα εργάστηκαν και αξίζει να αναφερθούν και οι ακόλουθοι
Denis Krasikov, Anastasia Struchkova, Ksenia Shkolnikova, Marina Tsoy

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στο instagram για καθημερινές ιδέες εσωτερικής διακόσμησης πατήστε στην εικόνα

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr