Ο αποθηκευτικός χώρος είναι πάντα απαραίτητος σε όλους τους χώρους. Στο σαλόνι χρειαζόμαστε ράφια είτε για λόγους διακόσμησης είτε για πρακτικούς λόγους.
Θα δούμε δύο πολύ έξυπνες λύσεις που δημιουργούν τα ράφια που πρέπει να έχουμε με έναν ευφάνταστο τρόπο.

Κοιτάξτε πόσο όμορφη και απλή είναι η παρακάτω σύνθεση από ράφια. Κατασκευασμένο από ξύλο μπορεί να εύκολα να φτιαχτεί και να τοποθετηθεί από έναν ξυλουργό της γειτονιάς χωρίς ιδιαίτερες μαστορικές απαιτήσεις. Αυτό που κάνει την κατασκευή να δείχνει τόσο εντυπωσιακή όμως είναι η διαφορά χρώματος που κόβεται ακριβώς στα σημεία που είναι τα ράφια. Πολύ οικονομική και έξυπνη λύση για εσάς και το σαλόνι σας στην περίπτωση που θα βάψετε το σπίτι σας και θέλετε μια μικρή προσθήκη στον χώρο.

Δείτε ράφια υπό κλίση για το σαλόνι σας

20 ράφια που ταιριάζουν σε μοντέρνα σαλόνια

Η επόμενη κατασκευή είναι λίγο πιο δύσκολη. Απαιτεί περισσότερο χρόνο κατασκευής και περισσότερα χρήματα. Το υλικό κατασκευής είναι γυψοσανίδα και ουσιαστικά είναι χώρισμα που έχει και τον ρόλο ραφιών. Το χρώμα και εδώ είναι αυτό που κάνει την διαφορά. Θα μπορούσαμε να βάλουμε κατευθυνόμενο φωτισμό (σποτ) στις “μύτες”  της κατασκευής.

Η παραπάνω βιβλιοθήκη είναι κρεμαστή από την οροφή. Το υλικό κατασκευής είναι το ξύλο. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το πάχος των ξύλων ώστε να είναι σταθερή η όλη κατασκευή. Η φωτογραφία είναι κατατοπιστική. Θα ταίριαζε τέλεια σε κάποιο γραφείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτό για χώρισμα σε γραφείο ή μαγαζί.

source – πηγή

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

homie.gr