Υπάρχουν υλικά που τα έχουμε δεδομένα για μια συγκεκριμένη χρήση, όμως σκεπτόμενοι out of the box θα δούμε πως μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε και για άλλες χρήσεις. Ο φελλός είναι ένα από αυτά.
Αν δεν ασχολούμαστε πολύ με τις κατασκευές, η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης φελλός είναι το πώμα των μπουκαλιών, όμως εννοείται υπάρχουν πάμπολλες χρήσεις του υλικού αυτού και ο λόγος είναι τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

1. Ελαφρύ
2. Ελαστικό
3. Αδιάβροχο
4. Αδιάλυτο σε όλους τους οργανικούς διαλύτες και στο νερό
5. Μεγάλη αντοχή
6. Θερμομονωτικές ιδιότητες
7. Ηχομονωτικές ιδιότητες

Μιλάμε για το εξωτερικό τμήμα ενός φυσικού ξύλου και ιδιαίτερου Δρυ και όχι του κλασσικού. Καλλιεργείται στην Πορτογαλία και μετά από μια εργοστασιακή επεξεργασία το παραλαμβάνουμε στην αγορά.

Τελευταία το βλέπουμε να χρησιμοποιείται και στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, περισσότερο σε καταστήματα εστίασης (πάντα είναι πιο τολμηρές οι επιλογές τους) και δειλά το βλέπουμε να προτιμάται και στις κατοικίες.

Όπως είπαμε πιο πάνω οι εφαρμογές του μπορεί να είναι πολλές για τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε.

Διαβάστε επίσης την τάση με τους στρογγυλούς καθρέπτες

1.Η ιδιότητα που αφορά την μηδενική απορροφητικότητα του σε νερά και υγρασίες μας επιτρέπει να το τοποθετήσουμε και σε λουτρά. Στην παρακάτω επιλογή έχει τοποθετηθεί σε έναν τοίχο λουτρού. Δεν αμφισβητείται πως το αποτέλεσμα είναι ζεστό και φιλόξενο. Αν το τοποθετήσετε σε λουτρό προσέξτε να μονώσετε καλά τις άκρες του φελλού με μονωτική σιλικόνη (υπάρχει χρώματος καφέ) έτσι ώστε να μην περνάει νερό και υγρασία από τις άκρες στο πίσω μέρος του. Αν περνάει μετά από σύντομο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθεί μούχλα (στο πίσω μέρος) και το λουτρό σας θα αποκτήσει μια άσχημη μυρωδιά.

2.Αν η διακόσμηση του σαλονιού σας το επιτρέπει μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για υλικό επένδυσης τοίχου. Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε και την ιδιότητα του ως άριστου ηχομονωτικού υλικού έτσι ώστε να απομονώσετε ένα υπνοδωμάτιο που τυχών κολλάει ή μια μεσοτοιχία με άλλο διαμέρισμα.

3. Έπιπλα και διακοσμητικά είναι μια άλλη χρήση του. Η εύκολη επεξεργασία του λόγω της χαμηλής σκληρότητας και της υψηλής ελαστικότητας ακόμα και με εργαλεία που χρησιμοποιούνται από γυμνά χέρια μας επιτρέπουν να του αλλάξουμε το σχήμα.

Διαβάστε επίσης πως το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κολώνες στο σπίτι μας

4. Ίσως πρέπει να είναι ένα απαραίτητο στοιχείο σε ένα γραφείο ή ένα παιδικό υπνοδωμάτιο. Το γεγονός ότι είναι πολύ μαλακό μας επιτρέπει να μεταμορφώσουμε έναν τοίχο μας σε “τοίχο” ανακοινώσεων. Τα παιδιά που θέλουν να έχουν στο δωμάτιο τους πολλές αφίσες και κάδρα ο φελλός θα είναι ο σωτήρας των τοίχων σας. Επίσης τα παιδιά θα μπορούν να κρεμάνε και ξεκρεμούν εύκολα τις αγαπημένες τους αφίσες!

5. Αυτό που παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην διακόσμηση όμως είναι η χρήση του φελλού σε έπιπλα. Θα χρειαστούμε ένα σκληρυντικό βερνίκι γιατί σε αυτή την περίπτωση το μαλακό στοιχείο του υλικού δεν είναι επιθυμητό. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως καλαίσθητο και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σε μοντέρνα σπίτια που έχουν στοιχεία boho και όχι μόνο. Το IKEA μας λάνσαρε το σχέδιο το 2016 στην έκθεση του Μιλάνου και από τότε το συναντάμε και σε πιο premium διακοσμήσεις.

μην ξεχάσετε να μπείτε στην οικογένεια μας στο facebook

source – πηγή

homie.gr